DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bemutatkozott a Ferrari új szerzeménye

A Scuderia hivatalos tartalékpilótája, Antonio Giovinazzi először vezette a csapat autóját a tesztpályán Fioranóban. A fiatal olasz megindultan beszélt a lehetőségről.

Az olaszok nagy örömére újra van egy hazai pilóta a Ferrari F1-es részlegén, méghozzá egy sokra tartott fiatal Antonio Giovinazzi személyében, aki Pierre Gasly mögött második lett a GP2-ben, habár 2016-ban csak első szezonját teljesítette a szériában. A 23 éves pilóta a napokban először öltötte magára a Ferrari overallját, és a szimulátorban is dolgozott már.

Csütörtökön egy újabb beavatási szertartáson esett át: első ízben vezetett egy 2015-ös Ferrarit a Maranello szomszédságában levő fioranói tesztpályán. A holnap folytatódó kétnapos gyakorlás célja – melyre az FIA jóváhagyásával került sor–, a szimulátoros és a pályán szerzett adatok egyeztetése.



„Csodálatos érzés volt, mivel először vezettem Formula-1-es autót” – idézi a boldog Giovinazzit a gpupdate.net. „Olaszként egy Ferrariban kigurulni a bokszból lenyűgöző élmény. A tényleges tesztelés nagyon érdekes volt, számos procedúrára kellett figyelnem. De a srácok a csapatból nagyon kedvesek voltak velem, extrémen segítőkésznek bizonyultak, mindent megkönnyítettek számomra.”

Tartalékpilótaként Giovinazzi ott lesz a nagydíjakon, hogy beugorhasson, ha Sebastian Vettel vagy Kimi Raikkönen valamilyen okból kifolyólag nem alkalmas a vezetésre. Szintén szó esett róla, hogy egy partnercsapatnál pénteki szabadedzésen is tapasztalatot gyűjthet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: