DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne: Képes vagyok vb-címért küzdeni

Alonsót pedig jó referenciának tartja a McLaren F1-es pilótája: önbizalomban nincs híján a belga újonc, aki együtt akar dolgozni a spanyollal, és attól sem fog visszariadni, ha összehasonlítják őket.

Senki sem gondolja, hogy Stoffel Vandoorne-nak nem lesz nehéz dolga Fernando Alonso csapattársaként első teljes F1-es szezonjában, azonban ha valakit, őt képesnek tartják arra, hogy helyt álljon a spanyol oldalán: rég érkezett már újonc olyan meggyőző eredménylistával a királykategóriába, mint ő. Önéletrajzában szerepel a GP2 és Formula Renault 2.0 Eurocup bajnoki címe, első szezonjában futamokat nyert a FR 3.5 és Super Formula szériákban, pontszerző volt eddigi egyetlen F1-es nagydíján.



„A fő cél az, hogy együtt dolgozzak Alonsóval, a McLarent pedig visszakormányozzuk a csúcsra” – mondta a belga Sporza csatornának. „Természetesen, ha elkezdünk eredményeket termelni, nagyobb lesz a versengés közöttünk, de ez tipikus a Formula-1-ben. A kezdetekkor azonban nyilvánvalóan sokat kell majd tanulnom. Talán ez az első alkalom, mikor úgy vágok neki egy szezonnak, hogy nem igazán tudom, hogyan fog sikerülni.”

Ennek ellenére a 24 éves pilóta bízik saját képességeiben, olyannyira, hogy megfelelő körülmények között a vb-harcra is alkalmasnak érezné magát: „Személy szerint úgy érzem, képes vagyok a világbajnoki címért küzdeni. De bármi is legyen, Alonso jó viszonyítási alap: kétszeres bajnok, és szinte az egész paddock őt tartja a rajtrács legteljesebb versenyzőjének. Pozitív, hogy mellette versenyezhetek. A McLaren egyenlően bánik a pilótáival, mindkettőnknek azonos lehetőségeink lesznek. És természetes, hogy összehasonlítanak majd engem és Fernandót” – tért ki arra Vandoorne, már most felkészült rá, hogy párhuzamba állítják Alonsóval, aki egyébként egyelőre nem tart ifjú csapattársától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: