DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hamilton nem az a partiállat, amelynek látszik”

A háromszoros F1-es világbajnokot a legtöbben notórius bulizónak tartják, ám fizioterapeutája szerint ez csak a látszat, és nem szórakozik többet egy átlagos embernél.

Lewis Hamilton a 21. századi autóversenyzők mintapéldánya: amellett, hogy veszettül gyors, profin használja a közösségi médiát, ám ez utóbbinak köszönhetően többször is bajba keveredett már. 2015 nyarán italozós és szivarozós képeket töltött fel magáról, majd tavaly emlékezetes módon került konfliktusba a brit újságírókkal a Snapchat használata miatt. A háromszoros világbajnok időről időre megosztja élete legfontosabb pillanatait, amelyből az egyszeri szemlélő számára annyi jön le, hogy ha nem versenyez, akkor általában celebekkel lófrál, és partiról partira jár. Angela Cullen, Hamilton fizioterapeutája azonban teljesen másképp látja a helyzetet.



„Az egész évet vele töltöttem, és négyszer mentünk el szórakozni” – idézte az F1i.com a hölgyet. „Nem egy partizós srácról van szó. Ha három hét van két verseny között, akkor talán megiszik valamit, vagy megünnepli a győzelmét, de ha a következő héten rajthoz áll, akkor nem iszik semmit sem. Persze néha csinál őrültségeket, de semmivel sem többet, mint egy átlagos ember. Ő a legtehetségesebb és legelszántabb sportoló, akit valaha láttam.” Cullen jelenleg Hintsa Performance alkalmazásában áll, ahol közreműködött a pilóták NASA-alapú egészségügyi programjának megalkotásában, munkája pedig egyértelműen meglátszik Lewis Hamilton pályán mutatott teljesítményén.

„A versenyhétvégék során az a feladatom, hogy minden külső tényezővel foglalkozzak, hogy ő csak a vezetésre tudjon koncentrálni. Én ébresztem fel, rendelek ételt neki, és viszem ki a pályára” – nyilatkozta a hölgy Hamiltonról, aki hozzátette, a pilóta mindig elismeri munkáját. „Nincs nap, vagy egy verseny sem, amikor nem hagy nekem üzenetet arról, mennyire hálás nekem. Nem olyasvalaki vagyok, aki azért csinálja ezt a munkát, mert izgalmas, olyasvalaki mellett kell dolgoznom, akinek igazán szeretnék segíteni – ő pedig pontosan ilyen.”

Ha már fizioterapeuták: a Nico Rosberggel 2009 óta együttműködő Daniel Schlösser nem volt beavatva kollégája döntésébe, amikor az bejelentette visszavonulását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: