DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

„Nem kell pánikolni a brit pilóták miatt”

Jenson Button távozásával jövőre két brit F1-es pilóta marad a mezőnyben, az utánpótlás pedig egyelőre gyér az alsóbb kategóriákban. Jolyon Palmer azonban úgy vélekedik, mint az egyszeri szóvivő katasztrófahelyzet esetén: pánikra semmi ok.

Az idén debütáló Jolyon Palmer harmadik versenyzőként csatlakozott Lewis Hamiltonhoz és Jenson Buttonhoz a száguldó cirkusz brit képviseletében, a 2009-es világbajnok visszavonulásával azonban csak ketten maradnak. Bár a Manornál még előfordulhat egy olyan forgatókönyv is, hogy a GP2-ben idén hetedik helyen végző Jordan King megejti debütálását 2017-ben, de ha a nyers tehetségről van szó, akkor nem nagyon tűnt fel kirobban tehetség a nevelőszériákban az utóbbi 1-2 évben.



Nagy-Britannia 16 bajnoki címmel a sportág történetének legsikeresebb nemzete, ennek terhe pedig minden szigetországi pilóta vállán ott nyugszik. Bár Palmer 2014-ben első helyen zárta a GP2-t, és megérdemelten kapott ülést idén a Renault-nál, a szakma egybehangzó megdöbbenéssel fogadta, amikor az enstone-iak szerződést hosszabbítottak vele. A horshami születésű, 25 éves pilóta sokkal jobb szezont vár jövőre, mint amilyen az egy ponttal színesített idei volt, és úgy vélekedik, hogy nem kell pánikba esni a brit pilóták hiánya miatt.

„Mindig számtalan remek brit versenyző volt a múltban, akik az F1 ajtaján kopogtak” – nyilatkozta a Formula.hu 'Év újonca' szavazásán leszereplő Palmer a BBC-nek. „Most is van kettő, amely elfogadható mennyiség, különösen abban a tekintetben, hogy egyikük világbajnoki címért harcol. Biztos vagyok benne, hogy megfelelően leszünk képviseltetve a GP2-ben, a GP3-ban, és a Forma-3-ban, és csak idő kérdése, amíg valaki érkezik majd. A brit pilótáknak hatalmas örökségük van, a 11 csapatból nyolcnak Nagy-Britanniában van a központja, ahogyan számtalan junior alakulatnak is. Úgy vélem, a brit motorsport még mindig remek helyzetben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: