DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Nagy tempóban erősít a Renault

A Lotus istálló nehéz időszakában alaposan meggyengült Enstone technikai személyzete, a Renault viszont mindent megtesz azért, hogy ezt helyreállítsák – két nagy névvel erősödött a főhadiszállás!

Év végi összefoglalójában a Renault csapatvezetője, Cyril Abiteboul leszögezte, hogy a francia gyár azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 2018-as visszatérő Francia Nagydíjon dobogóra állhassanak – ehhez viszont jelentős erősítések szükségesek. Nico Hülkenberg személyében van egy olyan pilótájuk, aki alkalmas arra, hogy a vezér szerepét betöltse, a személyzet viszont igencsak hiányos, hiszen a Lotus nehéz időszakában jó pár jelentős alak elhagyta Enstone-t.

Az újabb nagy visszatérő az a Ciaron Pilbeam, aki korábban Mark Webber versenymérnökeként vált ismertté, majd 2013–14-ben a Lotusnál dolgozott. Ezt követően került a McLarenhez vezető versenymérnöki pozícióba, ám most Wokingból ismét Enstone-ba helyezi át a székhelyét, ahol ugyanezt a posztot fogja betölteni.

magnussen-renault-suzuka



Emellett Enstone házon belülről is erősítést kap, hiszen a több mint tíz éve Viry-Chatillonban, a franciák motorrészlegénél dolgozó helyettes ügyvezető, Rob White műveleti igazgatóként folytatja karrierjét az F1-es csapat főhadiszállásán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: