DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Veszélybe kerülhet-e a Manor?

A dinningtoni F1-es alakulat egy versennyel a szezon vége előtt veszítette el a 10. pozíciót a konstruktőrök között, ezzel pedig jelentős anyagi támogatástól esett el - de mit jelent ez a jövőjükre nézve?

Pascal Wehrlein révén a Manor csapata először és utoljára szerzett pontot az Osztrák Nagydíjon, ezzel azonban a Brazil Nagydíjig az utolsó előtti pozíciót foglalták el a konstruktőri tabellán. Interlagosban viszont az addig nullpontos Sauber megelőzte őket Felipe Nasr kilencedik helyének köszönhetően, Abu Dhabiban pedig nem tudták visszaszerezni a komoly anyagi juttatással járó pozíciót. A gárda tulajdonosa, az üzletember Stephen Fitzpatrick már korábban belengette, hogy túl kíván adni az istálló, melyre volt is potenciális vevő az amerikai Tavo Hellmund személyében.



Hellmund már 2015-ben is érdeklődött a Manor átvételéről, Fitzpatrick pedig elismerte, hogy fél éve tárgyalnak az üzlet nyélbe ütéséről. Persze a helyzeten nem segített a 10. pozíció elvesztése, a tulajdonos szerint azonban nem érte meglepetésként, hogy a Sauber meg tudta előzni őket. „Persze anyagilag nem segített rajtunk, de a megegyezésünk részleteit sikerült ismét végleges formába önteni” – idézte Fitpatrickot az F1i.com a konstruktőrök között megszerzett 11. hely kapcsán.

„Egyértelmű volt, hogy a 10. helyen, egy ponttal a tarsolyunkban, két versennyel a vége előtt még nagyon sok minden történhet, és e szerint is tervezel. Ebből a szempontból nézve, csalódás, ami történt, de egyáltalán nem nevezném váratlannak – legalábbis meglepetésnek semmiképp.” A brit hozzátette, hogy ez egyáltalán nem fog változást okozni az eladásról zajló tárgyalások menetében, bár a hivatalos megerősítés még mindig várat magára. A mezőnyben elérhető négy üres ülés közül egyébként kettő a Manornál található: ha Pascal Wehrleint nem igazolja le a Mercedes, nagy az esély a maradására, ahogyan eddigi tesztpilótájuk, Jordan King érkezése is valószínűsíthető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: