DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Megvannak a Manor 2017-es pilótái?

Egy sajtóértesülés szerint már tudni lehet, kik vezetik jövőre a Manor autóját, amiből a Sauber felállása is egyértelműen kikövetkeztethető, azaz könnyen lehet, hogy minden 2017-es F1-es ülés sorsa eldőlt.

A COTA egyik szülőatyja, a Mexikói Nagydíj promótere, Tavo Hellmund lehet sajtóhírek szerint az a titokzatos befektető, aki beszállna a Manor istállóba, s ezzel hozzásegíthetné a kiscsapatot az idén látott fejlődés folytatásához, melyez mindenekelőtt az veszélyeztetett, hogy a bajnoki tizedik hellyel együtt egy komolyabb pénzösszegtől is elesett az istálló.

A csapat iránt már tavaly is érdeklődő befektető mellett a források a leendő pilótafelállást is ismerni vélik: a Brazil Nagydíj jövője szempontjából Felipe Massa távozása után kulcsfontosságúvá váló Felipe Nasr és a Haasnál kegyvesztetté lett Esteban Gutierrez vezetheti majd a hírek szerint az autókat, melyre egyes feltételezések szerint az IKEA színei kerülhetnek fel – bár ennek valóságalapjával kapcsolatban azért vannak kétségeink.

Noha nem tartoznak az élpilóták közé, Nasr és Gutierrez jó választás lehet a Manor számára, hiszen összeadva ötszezonnyi Formula-1-es rutin mellett komoly pénzeket is hozhatnak a csapathoz. Ha a hír igaz, akkor minden jövő évi ülés sorsa eldőlt, minthogy ebben az esetben Pascal Wehrlein garantáltan a Sauber versenyzője lesz jövőre.



wehrlein-manor-szingapur

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: