DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Újabb Mercedes-mérnököt vinne a Ferrari

A maranellói F1-es istálló James Allison nyári távozása után továbbra is keresi, ki állhatna a technikai részleg élére - Paddy Lowe állítólagos megkörnyékezése után ismét a Mercedes háza táján nézelődnek.

Nem szívesen lennénk Mattia Binotto helyében: az olasz szakember ahelyett, hogy örülne nyári kinevezésének a technikai részleg élén, hétről hétre le kell nyelnie azokat a híreket, hogy ki fogja elfoglalni a helyét a közeljövőben. Persze nem csak a szakma ért egyet abban, hogy nem Binotto a megfelelő ember a pozícióra, hiszen korábbi kollégája, Luca Baldisseri emlékezetes kifakadásában azt mondta, honfitársa sokkal jobban el tudná látni feladatát csapatvezetőként. Szeptemberben nem más, mint a Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe neve merült fel a nyár közepén távozó James Allison helyére, olasz sajtóhírek szerint azért, mert a szakember szerződése év végén feltehetőleg lejár a brackley-i istállónál.



Az alakulat sportigazgatója, Toto Wolff azon nyomban cáfolta az értesülés, és könnyen lehet, hogy hamarosan újból meg kell tennie, ezúttal egy másik munkatársa kapcsán. Az olasz Corriere della Sera a Mercedes fejlesztésért felelős menedzserével, Aldo Costával készített interjút a minap, aki történetesen 2011-ben hagyta el a Scuderiát a csillagosok kedvéért. A lap munkatársa természetesen felvetette neki a visszatérés lehetőségét is. „Mattiával 13 éven keresztül dolgoztam együtt, és csak pozitív dolgokat tudok róla mondani. Időbe telik, amíg az általa végzett munka megmutatkozik, bár az, hogy milyen metódust követ jelenleg a Ferrarinál, ismeretlen számomra.”

„Ami engem illet, nagyon jól érzem magam a Mercedesnél. Ők az otthonom, és nincs kísértés, hogy visszatérjek a csapathoz, igaz több európai társamhoz hasonlóan én is félni kezdtem a Brexit miatt.” Costa kitért arra is, hogy mit gondol a jövőre életbe lépő szabályváltozásokról. „Folyamatosan ugyanazt a sztorit ismételgetik. Emlékszem versenyekre a kilencvenes évekből, ahol semmi sem történt, nulla előzéssel. Aztán ott volt a Schumacher-éra, egy igazai dominancia. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy visszasírják a múltat, amikor ’még minden jobb volt’. Nos, ezzel nem igazán értek egyet. Ami Schumachert illeti, rengeteg emlékem van róla, több személyes élmény is, melyeket akkor szereztem, amikor a szezon előtt a hegyekbe mentünk a csapattal. Meghatározta az életemet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: