DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Ki vezeti mostantól a McLarent?

Az F1-es csapatot is magába foglaló McLaren Technológiai Csoport lemondásra kényszerítette az elnök-vezérigazgató Ron Dennist. Az utódot még keresik, egyelőre fejetlen a csapat.

Ron Dennis egy rá jellemző húzással elébe ment a McLarennek, és még mielőtt a csapat megszólalt volna, ő maga tudatta egy közleményben a világgal, kényszerűségből távozik a vállalat éléről, miután tulajdonostársai azonnali hatállyal fizetett szabadságra küldték szerződése januári lejártáig. Dennis közleménye hangot adott a csapatnál 36 évet töltő vezető csalódottságának, és azt is hozzátette, a többi tulajdonos ürüggyel távolította el őt székéből.



A McLaren saját bejelentése néhány órával később érkezett. Ez a „sport egyik igazi nagysága”-ként hivatkozik Ron Dennisre, és elárulja, egyelőre nem neveznek ki utódot az elnök-vezérigazgató helyére.

„Ettől a délutántól fogva Ron Dennis már nem rendelkezik a McLaren Technológiai Csoport (vagy alvállalatai) vezérigazgatói pozíciójával. Ennek ellenére továbbra is a McLaren Technológiai Csoport résztulajdonosa és egyik igazgatója marad” – tisztázta a közlemény, amely röviden elismeri Dennis kimagasló eredményeit: „Az elmúlt 35 év folyamán Ron kolosszális mértékben működött közre a McLaren sikereiben. Hivatali ideje alatt a csapat 17 világbajnokságot és 158 nagydíjat nyert, mellyel a legsikeresebb vezetővé vált a Formula-1 történetében. Akárcsak a cég alapítója, Bruce McLaren, Ron a sport egyik igazi nagysága, és mindig az is marad.”

„A McLaren Technológiai Csoport most egy új vezérigazgató keresésének folyamatában van. Amíg ilyen kinevezés történik, a céget ideiglenesen egy végrehajtó bizottság vezeti, amely a Csoport többségi tulajdonosaiból áll.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: