DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Raikkönen elmondta, mitől javult fel idén

A finn F1-es pilóta az idei szezonban jobban teljesít a vártnál, és teljesen pariban van csapattársával, Sebastian Vettellel - ennek okát ő maga árulta el nemrég.

Kimi Raikkönen 2014-ben Fernando Alonsotól, 2015-ben pedig Sebastian Vetteltől maradt el, a spanyol pontjainak harmadát, a német egységeinek felét megszerezve. Idén azonban nem, de legalábbis sokkal kevesebbet panaszkodik, mint tette azt az elmúlt években, kiegyensúlyozottabbá vált, két futammal a szezon vége előtt pedig mindössze hét ponttal áll csapattársa mögött a tabellán. A Mexikói Nagydíjon hatodik helyen végző finn maga fedte fel Mexikóban, hogy ennek egyik oka az lehet, hogy új emberekkel dolgozik idén a Ferrarinál.



„Néhány változás nagyon jól sült el, amely az engem körülvevő embereket illeti” - idézte Raikkönent az Autosport. „A srácok nagyszerűen végzik a munkájukat, és remekül tudunk együtt dolgozni. Azonos véleményen vagyunk arról, hogy merre kell haladnunk, és jól megértjük egymást. A legapróbb részletek terén is meggyőződünk róla, hogy minden a helyén van-e, vagy ha mégsem, akkor mindannyian erre törekszünk. Amikor ilyen hozzáállással rendelkezel, az kifizetődik. Ha ezek a kis dolgok stimmelnek, nagy hatásuk lehet a köridőre. Ha nem így van, akkor két-három dolog átalakításával ismét elérhetjük ezt a hatást. Sokat segít, hogy az autót jobban tudom vezetni.”

Személyes fejlődése ellenére Raikkönen elismeri, hogy rengeteg munka vár még a Ferrarira, hiszen továbbra is a Mercedes és a Red Bull mögött tanyázik a konstruktőrök között. „Nem volt túl jó a szezonunk, hiszen elől akarunk lenni és győzelmekért harcolni. Ha ezt nem sikerül elérned, nem mondhatod azt, hogy ’jó szezonunk van’. Csapatként nem ezt a végeredményt akartuk” - tette hozzá ambíciózusan a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: