DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

McLarent tesztelt az F1-es pilóta kisöccse

A McLaren, az Autosport és a BRDC közreműködésében egy-egy fiatal brit pilóta évről évre kipróbálhatja a wokingiak autóját- ezúttal egy jelenlegi F1-es versenyző öccse lett a szerencsés.

Az apa-fia kapcsolatokról regényt lehetne írni a Forma-1 kapcsán, olyanra még viszont nem volt példa, hogy egy pilóta két gyermeke is eljusson a száguldó cirkuszig. Jonathan Palmer idősebb fiának, Jolyon Palmernek ez már sikerült, hiszen az idei évet a Renault pilótájaként versenyzi végig, és jó úton halad e felé öccse, a 19 éves Will Palmer is, aki tavaly a Brit F4-es bajnokság versenyeinek felét megnyerve lett a teljes szezonos, és a téli sorozat legjobbja.



Érdemeiért a tehetség megkapta a McLaren, az Autosport és a Brit Autóversenyzők klubjának elismerését, szerdán pedig kipróbálhatta a wokingiak 2011-es, futamgyőztes autóját, a Pirelli külön ilyen alkalmakra gyártott abroncsain. „Kicsit ideges voltam, ez semmihez sem hasonlítható, amit korábban csináltam” - nyilatkozta Palmer az Autosportnak. „Tartottunk tőle, hogy teljesen száraz lesz-e a pálya, de így lett, én pedig megpróbáltam kihozni belőle a legtöbbet. Egy McLaren Silverstone-ban lenyűgöző kombináció, ez egész életemben örök emlék marad” - tette hozzá a brit, aki életében először vezethetett F1-es gépet.

Will Palmer tesztje kapcsán sokaknak eszükbe juthat édesapja, Jonathan szárnypróbálgatása: az üzletemberként dolgozó expilóta 1983-ban szintén egy McLaren mögött tehette meg első F1-es köreit, szintén a northamptonshire-i pályán. A pilóta idén a többek között Habsburg Ferdinándot is a soraiban tudó Formula Renault Eurocup-ban versenyzett, és első győzelmét épp sorozat záróhétvégéjén Estorilban szerezte meg, mellyel a brit a hetedik helyen zárt a bajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: