DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Formula Junior: Ledolgozhatatlan?

Az egész hétvégét Nico Rosberg, a Mercedes csapat pilótája irányította, hiszen mindent megnyert, amit lehetett Suzukában. De vajon mindenki ilyen boldog volt? Ebben a cikkben a Japán Nagydíj eseményeit idézzük fel.

Kolbert Márió, a Formula Junior sorozat szerzője 14 éves, a Formula-1-et 2008 óta követi, eddig pedig egy időmérőt és futamot sem hagyott ki. Összefoglaló cikkeiben feleleveníti az egyes versenyek eseményeit, és értékeli a legfontosabb pillanatokat.

Időmérő

A Q1 végén óriási harc volt a bejutásért, de végül Wehrlein, Ocon, Nasr, Ericsson, Magnussen és Button esett ki. A Q2 valamivel csendesebbre sikeredett, Palmer, Alonso, Sainz, Kvjat, Massa és Bottas búcsúzott. A Q3-ban érdekes helyzet állt elő, hiszen Rosberg csak 13 ezreddel verte csapattársát, ami a Mercedes számításai szerint 82 centiméter volt. A 3. Raikkönen lett.

Futam

A rajtot Hamilton nagyon elrontotta, egészen a 8. helyre esett vissza. Rosberg magabiztosan eljött. Hülkenberg egész verseny alatt hihetetlen előzéseket mutatott be, főként Bottas ellen. Sainz többször is hibázott, például az egyes kanyart sokszor fékezte el, ezzel értékes pozíciókat veszítve. Szinte az összes csapatnál pontosak voltak a kerékcserék, így nem lehetett sokat veszíteni vele. Egy óriási hiba volt Hamiltontól az 52. körben, amikor is az utolsó sikánban Verstappent próbálta megelőzni, de túl rövid féktávot akart venni, és túlszaladt, ezzel rengeteg időt veszítve. A versenyt Nico Rosberg nyerte, mögötte Max Verstappen hozta be a Red Bullt, a dobogó harmadik fokára Lewis Hamilton kapaszkodott fel.



Nap versenyzője: Max Verstappen

Legemlékezetesebb pillanat: Lewis Hamilton elrontott rajtja

Verseny osztályzata: 10-ből 7 pontot adok ennek a versenynek, mivel nem volt túl sok esemény, csatákba is alig bonyolódtak a pilóták, nem nagyon volt mit nézni!

Piros pont

Nico Hülkenberg: egész verseny alatt hihetetlen előzéseket mutatott be, főként Bottas ellen.

Lewis Hamilton: nagyon szépen fel tudott zárkózni a 8. helyről, más stratégián volt, mint a körülötte lévők, de ez segítette őt.

Jolyon Palmer: a malajziai pontszerzés után szárnyal a brit pilóta, hiszen a 12. helyre hozta be a sárga Renault-t.

Liberty Media: nagyon jó ötletnek tartom, hogy az időmérő, illetve futam végén egy gyors interjút készítettek a pilótával rádión, még az autóban ülve. Ezzel a mozzanattal dobtak egy kicsit az élvezhetőségen, jó volt azonnal hallani, mit gondolt Rosberg vagy Verstappen még az autóban. Ez egy nagyon jó lépés! Sok ilyent szeretnénk még látni!

Fekete pont

Lewis Hamilton: nagyon elrontotta a rajtot, és ez már nem az első eset volt idén. Nagy gond van a Mercedes csapatnál rajt ügyben.

McLaren Honda: a továbbfejlesztett motor nem hozta meg a várt hatást, hiszen Alonso a 16., Button a 18. lett. Nagyon nem volt ez így jó, a motorgyártó hazai pályáján elbukott a csapat.

Williams: nagyon visszaesett a csapat, nem erre lehetett számítani. Csak a 9-10. helyen értek célba, éppen pontszerző pozícióban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: