DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ilyen újításról még nem hallottál az F1-ben!

Megszokhattuk már, hogy az F1-ben az autó minden egyes milliméter és ezredmásodperc számít, de Toto Wolff most olyan dologra világított rá, amelyről nem sokan hallhattunk korábban.

A Mercedes kiderítette, hogy Lewis Hamiltonnak ismét problémái akadtak a kuplunggal a Japán Nagydíj rajtjánál, ahol a második helyről a nyolcadikra esett vissza. Idén ez nem először fordult elő a brackley-i alakulatnál, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen hibákat. „A kuplung természetesen nem tökéletes” - idézte Toto Wolffot, a Mercedes motorsport-igazgatóját a PlanetF1.



„Persze megpróbáltuk optimalizálni, de a kuplung nem működött megfelelően annak kiengedésénél - ez persze a dolgok túlzott leegyszerűsítése. Egy komplex rendszer működéséről van szó, ami most nem működött, nehéz megfelelően kezelni a kuplungot” - tette hozzá Wolff. Lewis Hamilton többször elrontotta már a rajtokat idén, Suzukában többen arra gyanakodtak, hogy a brit rajtkockájánál lévő vizes folt akadályozta meg abban, hogy tisztán eljöjjön a piros lámpák kialvása után.

Az osztrák csapatvezető elmondta, hogy mivel próbálkoztak annak érdekében, hogy minimalizálják a probléma előfordulását. „Mindkét pilóta dolgozott rajta, és egészen odáig mentünk, hogy megváltoztattuk a kesztyűk varrását, hogy megfelelően tudják kiengedni a kuplungot. Ez csak egyik aspektusa annak, hogy végül hogyan fogod kiengedni, hogyan tartod a fordulatszámot, ez pedig nagyon komplikált” - tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: