DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Újonc nagyágyú érkezik a Race of Champions-ra

A már eddig is roppant erős, Vettel, Kristensent, Solberget, Kurt Buscht, Hunter-Reay-t és Pastranát tartalmazó névsor két újabb ütős névvel bővült: egyikük ráadásul most debütál az eseményen.

A januári, Miamiben rendezett Race of Champions két újabb szereplőjét jelentették be Juan Pablo Montoya és Tony Kanaan személyében: mindketten hazájukat, Kolumbiát, illetve Brazíliát képviselik majd. Az első ízben az Egyesült Államokba látogató rendezvénynek a Marlins Park, Miami baseball-csapatának stadionja ad otthont.

montoya-kanaan



Ha a népszerű versenyen még nem is fordult meg, a városról remek emlékei vannak a kolumbiai fenegyereknek: „Az első nemzetközi versenyemet épp Miamiben nyertem meg, még 1994-ben, amikor a Barber Pro-szériában versenyeztem. A Bajnokok Tornája egy egészen különleges esemény, mely különböző generációkhoz tartozó sztárpilótákat hoz össze a világ minden tájáról. Amikor a Formula-1-ben versenyeztem, Sebastian Vettel például még csak egy fiatal tehetség volt a Formula-BMW-ben, mostanra viszont már négyszeres világbajnok! Akik itt részt vesznek, mind tisztelik egymást, s mind nagyon versenyképes csúcspilóták.”

Montoya tehát most mutatkozik be a legendás versenyen, a szintén Dél-Amerikából, illetve szintén az IndyCarból érkező Tony Kanaan pedig hosszú évek után tér vissza oda: legutóbbi és egyedüli szereplése 2004-es bajnoki szezonjában volt, amikor a Stade de France adott otthont a RoC-nak. Akkor az első körben kiesett Loeb ellen, míg Massa csapattársaként kiverték ugyan a németeket a Nemzetek Kupájában, az elődöntőben viszont alulmaradtak a franciákkal szemben – itt szintén Loeb győzte le Kanaant.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: