DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Stroll egyre közelebb a Williams-üléshez

Sajtóhírek szerint a lassan 18. életévébe forduló kanadai pilótának már nem kell sokat várnia arra, hogy őt jelentse be a Williams F1-es csapata, mint Felipe Massa utódját.

Az F3-as Európa-bajnokság első helyéért küzdő Lance Stroll leigazolását a mérvadó Autosport szellőztette meg - a kanadai tavaly év elején még a Ferrari pilótaakadémiájának volt tagja, onnan azonban a Williamshez szerződött át. Eddig csak szimulátoros munkában merültek ki feladatai, hírek szerint azonban nemrég komoly tesztprogramot kezdett el a grove-iak 2014-es autójával, több versenypályán.



Stroll mellett több pilótát is hírbe hoztak a Williams ülésével: Jenson Buttont, Sergio Perezt, Felipe Nasrt és Marcus Ericssont is. A brit pilóta jövőre is a McLaren kötelékében marad, ahogyan Perez is a Force India overálját öltheti majd fel, de az is valószínű, hogy a Sauber párosa is megtarthatja helyét. Stroll mellett azonban nem csak tehetsége szól, hanem az, hogy édesapja révén már idén 20 millió dollárt csengetett be a Williams kasszájába.

Egyelőre még azt sem jelentette be a Williams, hogy Valtteri Bottas a csapat kötelékében marad majd, de minden bizonnyal jövőre megkezdheti ötödik szezonját az alakulattal. Egyébként ő is hasonló tesztprogramon ment keresztül a csapattal, mint most Stroll, számára viszont előnyt jelentett, hogy 2012-ben hivatalos tesztpilótaként több alkalommal is lehetőséget kapott a bizonyításra a szabadedzéseken.

A kanadai még csak októberben tölti be 18. életévét, és azzal, hogy 68 ponttal vezeti az F3-as Eb-t, minden esélye megvan arra, hogy már a következő hétvégén, Imolában bajnokként ünnepelhessen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: