DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

A Haas mexikóija nem csak házon belül nézelődik

Az lekörözéseknél tanúsított magatartása miatt ekézett F1-es pilóta nem biztos, hogy a Haasnál folytathatja pályafutását, de szerinte nem is ez az egyetlen lehetősége a jövőre nézve.

A szakma krémje nincs elájulva Esteban Gutierrez idei teljesítményétől: a mexikói versenyző a Ferrari tesztpilótai üléséből került a Haashoz év elején, de a VF-16-os volánja mögött még nem tudott pontot szerezni. Ellentétben csapattársával, Romain Grosjeannal, aki 28 egységet gyűjtött a gárda számára. Gutierrezt ráadásul versenytársai is rendre kritizálják, hiszen túlságosan bután ad utat az őt lekörözőknek. Legutóbb Toto Wolff emelte fel a szavát ellene, amire hamar megérkezett a pilóta válasza, mondván, ha valakinek valamilyen problémája van vele, akkor szemtől szemben beszéljék meg, és ne a nyilvánosság előtt tegyék vicc tárgyává.



„Nem vagyok dühös, hiszen ezzel csak hírverést csináltak nekem” - tette hozzá Gutierrez, akinek a fentiek tükrében igencsak inog az ülése. Legtöbben a Ferrari ifjú reménységét, a francia Charles Leclercet látják a helyén, de akár az is előfordulhat, hogy a Haas meglepő húzással mást fog leigazolni a mezőnyből. A mexikói bízik benne, hogy jövőre is a mezőny tagja lesz, noha egyre kevesebb a szabad ülés. Ha nem is lesz F1-es versenyző, akár azt is el tudná fogadni, ha valahol ismét tesztpilótai állást ajánlanak fel neki.

„Vannak különféle alternatívák, melyeken gondolkozunk” - nyilatkozta Gutierrez a Motorsport.com-nak. „A következő hetekben fogunk majd döntést hozni, néhány lehetőséget pedig nem lehet csak úgy egyszerűen félretenni.” A mexikói mindazonáltal jelenlegi csapatánál képzeli el a folytatást. „Igen, szívesen folytatnám velük” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: