DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

„Nem érdekesebb az F1, mint a Pokémonok?”

Button szerint a 30-as és 40-es korosztályból áll össze a sportág nézőközönsége, ezért a fiatalokat kellene megfogni. Nem érti, hogyan lehet egy játék népszerűbb a Formula-1-nél.

A Szingapúri Nagydíj az első verseny azóta, hogy a Formula-1-et eladták, és többségi részesedést vásárolt belőle a Liberty médiavállalkozás: már a versenyhétvége kezdetén számos versenyzőt megkérdeztek, mit várnak a vezetőcseréről. A legérdekesebb hasonlattal Jenson Button állt elő, aki a népszerű mobiljátékot, a Pokémon Gót emlegette.

„A rajongók átlagéletkora túl magas ahhoz képest, hogy 18 éves pilóta is van a rajtrácson” – idézi az Autosport lap Buttont. „Szerintem az átlag a 30-as korosztály lehet, talán a 40-es évek elején járók. Ezen változtatnunk kell, a fiatalokat kell megcéloznunk. A sport technológiailag nagyon fejlett, ezért azt gondolnád, hogy nagy az érdeklődés a fiatalok részéről, de nincs így. Amint belekóstolnak a sportba, szeretni fogják.”



Ezután Button egy saját maga által készített felvételt mutatott az újságíróknak, mely nagy, telefonjával babráló tömeget ábrázolt. „Ez tegnap este készült a plázában, mindannyian egy irányba sétálnak. Hogy miért? A Pokémonok miatt. Legalább 2000 ember mind egy pont felé tartott, keresztül a plázán, majd át az úton, mert ott volt egy Pokémon. Én azt sem tudom, mit kell csinálni velük, pénzt lehet nyerni, vagy ajándékokat, édességet? Arra célzok, hogy a Formula-1 nem lenne érdekesebb, mint ez? Ha ennyi embert rá tudnak venni, hogy megpróbáljanak valamit egy sárga izére pöckölni, ami igazából nincs is ott, akkor az F1-et is jobbá lehetne tenni, mint amilyen most.”

Ebben pedig segíthetnek a 2017-es szabályváltozások, amelyek révén az autók gyorsabbak lesznek, vezetésük pedig megerőltetőbbé válik: „Erre van szükségünk, jelenleg a sport nem fárasztó, könnyű. Azt hiszem, nem is lenne szükségem fizikai edzésre. Technikai és szellemi értelemben nagyon nehéz, de testileg nem. Jó dolog, hogy a következő évben abba az irányba tolódik el. Úgy hallottam, a barcelonai 3-as kanyar 30 km/h-val gyorsabb lesz, a silverstone-i Copse-ot padlón fogjuk venni. Persze ez azt is jelenti, hogy maga a kanyar nem lesz már akkora kihívás, fizikailag azonban annál inkább azzá válik. Persze ha kapunk valamit, mást mindig elveszítünk, de azt hiszem, jobb lesz az egyensúly a nagy leszorítóerejű autókkal és jövő évi gumikkal” – mondta Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: