DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Darth Vader dühe utoléri Ecclestone-t?

A címben szereplő Sötét Nagyúr az F1-et birtokló új vállalat feje, aki állítólag már most összerúgta a port a sportág vezetőjével, és a Ferrari elnökével sem elégedett.

Bernie Ecclestone maga jelentette be, hogy a Formula-1 tulajdonosváltása ellenére a sport új gazdája, a Liberty Media még három évig igényt tart szolgálataira vezető pozíciójában. A szerződést a pletykák szerint a Libertyt irányító médiamágnás, John Malone írta alá, de a hírek szerint a kíméletlenségéről ismert 75 éves üzletember, akire az USA korábbi alelnöke, Al Gore aggatta a Darth Vader becenevet, már össze is rúgta a port a nála 10 évvel idősebb Ecclestone-nal. Az Auto Bild értesülései szerint a FOM-vezérigazgató távozhat a novemberi Abu Dhabi szezonzárót követően.



De Malone állítólag Sergio Marchionnével, a Ferrari vezetőjével is összekapott, mivel meg akarja vonni a Scuderia történelmi bónuszait, amelyek lehetővé teszik, hogy a legrégebbi csapat a többieknél sokkal nagyobb részt kapjon az F1 szétosztott jogdíjaiból. „Pereljen csak be! Van időm és pénzem!” – mondta állítólag Marchionnének az egyik tárgyalás során Malone.

Vannak azonban, akik eddig jól kijönnek Darth Vaderrel: az Auto Bild értesülései szerint a Mercedes komolyan fontolgatja az ajánlatot, hogy a csapatok részesedést vásárolhatnak a sportágból. A németek 10 %-ra tennének szert, a téma pedig napirenden lesz a Dieter Zetsche Mercedes-főnök, valamint Marchionne és Carlos Ghosn, a Renault elnök-vezérigazgatója közti küszöbön álló találkozón. A Red Bull nem ennyire lelkes: „Gondolkodnunk kell az ár-érték arányon. Ha túl drága, és csak kis befolyásra ad lehetőséget, nem lenne értelme elköteleződni” – mondta a csapathoz kötődő forrás.

A Bild lap arról számolt be, hogy a Liberty Media számottevően csökkenteni akarja a jegyárakat, és egy másik szándékuk, hogy növeljék az európai versenyek számát. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: