DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Így lehet egyre jobb csapat a Manorból

Az idei F1-es szezon egyik kellemes meglepetése a Manor felzárkózása a középmezőnybe - a gárda mérnöki tanácsadója magabiztos azt illetően, hogy lesz ez még jobb is a közeljövőben

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a Manor általában kibérli a rajtrács utolsó két helyét, a versenyeket pedig több kör hátrányban, szintén az utolsó helyek egyikén fejezik be. Idén azonban felzárkóztak, sőt, egyenrangú ellenfelei a Saubernek, a Renault-nak, néha pedig a Haasnak is. Pascal Wehrlein Ausztriában pontot szerzett a csapatnak, ráadásul az eddigi csapattársától magasabbra taksált Esteban Ocon fog mellette versenyezni a Belga Nagydíjtól kezdve, amely újabb motivációt jelenthet a dinningtoniaknak.



Pat Fry, a Manor jelenlegi, Ferraritól érkezett mérnöki tanácsadója úgy véli, hogy a csapat előrelépése folytatódni fog az előttünk álló szezonokban. „Elég nagy a változás a túléléstől a versenyzésig” - idézte a GPUpdate.net a szakembert. „Ez az egész alakulatra hatással van: hogy mit csinálunk a gyárban a szélcsatornától a tervezőirodáig, a megbízhatóságtól egészen addig, hogy hogyan teljesítünk a pályán. Ez magával hozza azt is, hogy a csapat minden egyes területén szükség van az előrelépésre. Megvan a tervünk arra, hogy józan és szabályozott módon tudjunk előrelépni, de meg kell határoznunk ezeket a bizonyos területeket.”

„Egyszerűen mindent, a bokszkiállások gyorsaságától kezdve amely… finoman fogalmazva, ugyanazokkal a srácokkal nagyon nagy kihívást jelentettek a szezon elején - részletekbe menő munkára van szükség, ami időbe telik. Ugyanez a helyzet a folyamatok helyre rakásával, így pedig a megbízható autó megbízható maradhat” - mondta Fry, aki a csapattagok létszámának növelésében látja a siker egyik kulcsát. „Nagyon komoly feladat áll előttünk, de mindenki izgatott. Még mindig kicsinek számítunk - elég gyorsan növekszünk, de 170 emberünk van, azzal szemben, hogy a legközelebbi riválisaink 500 fővel dolgoznak. Sok munka van még hátra, így az a fontos, hogy megfelelő terveket állítsunk magunk elé” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: