DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Formula Junior: Félévi értékelés

A legjobb versenyzőtől a legfontosabb hírig – A Formula Junior sorozat legújabb része a szezon első felének legfontosabb pillanatait eleveníti fel számos szempont alapján.

Kolbert Márió, a Formula Junior sorozat szerzője 14 éves, a Formula-1-et 2008 óta követi, eddig pedig egy időmérőt és futamot sem hagyott ki. Összefoglaló cikkeiben feleleveníti az egyes versenyek eseményeit, és értékeli a legfontosabb pillanatokat.

A legjobb versenyzők:

1. Az előző évhez hasonlóan Lewis Hamilton a legjobb, igaz, az év elején technikai gondok hátráltatták, de mióta ezek eltűntek, ott van az élen. Eddig ő az egyetlen pilóta, aki egy naptári hónapon belül megnyert 4 versenyt.

2. Daniel Ricciardo kapta meg a dobogó második helyét, a monacói 2. helye óta szinte szárnyal, a bajnokságban ő a harmadik.

3. A dobogó legalsó fokát idén is Kimi Raikkönennek adjuk, hiszen óriási teljesítményt nyújt, amit tud, kihoz magából, és igenis küzdött azért az ülésért, és hogy jövőre is a Ferrari pilótája lehessen.



A legnagyobb meglepetés: Daniel Ricciardo, a Red Bull elkezdett felerősödni, és ezzel Ricciardo nagyon jól tud azonosulni, folyamatosan ott van a Mercedesek sarkában.

A legnagyobb csalódás: Nico Rosberg, az év elején óriási teljesítményt mutatott, míg Hamiltonnak gondjai voltak. Amióta a brit pilóta jól megy, azóta mindig 2. vagy rosszabb. Rosberg sosem lesz olyan, mint Hamilton.

A legjobb újonc: Pascal Wehrlein, az Osztrák Nagydíjon még a Q2-be is bejuttatta a Manort, majd pontot szerzett.

A legjobb csapat: Mercedes, hihetetlen teljesítményt nyújtanak, már lassan kétszer annyi pontjuk van, mint a Red Bullnak, akik mögöttük vannak a bajnokságban.

A legnagyobb csalódás (csapat): Ferrari, többet lehetett várni tőlük, az előző évben három futamot is nyertek, eddig viszont semmi. Nagyon visszaestek, már a bajnokságban is csak a 3. helyen szerepelnek, viszont ez a pozíció szinte biztos.

A legemlékezetesebb pillanat: A Mercedes-ütközések, Spanyolországban, Kanadában és Ausztriában is összeértek az Ezüst Nyilak.

A legjobb verseny: Monaco, az esőben kezdődő verseny a városi pályán. Igaz, Safety Car mögött indultak, de amikor elengedték őket, akkor kezdődtek igazán az izgalmak. Rengeteg baleset és a Mercedes taktikája, az ultralágyak majdnem 50 kört bírtak.

A legunalmasabb verseny: Baku, semmi sem történt, szinte a rajtnál eldőlt az egész verseny, egyedül a kék zacskók voltak érdekesek.

A legizgalmasabb időmérő: Hungaroring, ott is bekavart az eső, hiszen 20 perccel csúsztatták a kezdést, majd pedig a Q1-ben 4 piros zászló is volt.

A legszebb előzés: Monaco utolsó méterein, amikor Hülkenberg legyorsulta Rosberget, és a hatodik helyet is elvette tőle.

A legfélelmetesebb baleset: Mercedes baleset Spanyolországban. Ahogy Hamilton saját maga alá gyűrte a jobb első kereket, hirtelen azt lehetett hinni, hogy felborul.

A legnagyobb dráma: Kvjat kirúgása a Red Bullból, érdekes, hogy Kínában még ott állt a dobogón, de amint nekiment Vettelnek, már ki is lett rúgva. Itt is látszik, mennyire hamar tudnak változni a dolgok.

A legfontosabb hír: Kimi Raikkönen szerződéshosszabbítása a Ferrarival 2017-re. Sok-sok hónapon keresztül izgulhattuk végig azt, hogy mi lesz a finn pilóta sorsa. Végül a csapat ismét bizalmat szavazott neki, megérdemelten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: