DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nőtt a pilóták befolyása az F1-ben

Úgy tűnik, megtette hatását a versenyzők által a szezon elején megfogalmazott nyílt levél: az F1-es mezőny egyik legrutinosabb tagja úgy érzi, most már sokkal jobban figyelnek az ő véleményükre is.

Komoly vitákkal indult a 2016-os Formula-1-es évad, amelyeket többek között a meglehetősen népszerűtlen szabályváltozások – mindenekelőtt az időmérők lebonyolítását érintő módosítás – váltott ki. Ez odáig vezetett, hogy márciusban a pilótákat tömörítő érdekvédelmi szervezet, a GPDA nyílt levélben fordult a száguldó cirkusz döntéshozóihoz, hogy próbálják meg a rajongók és az ő véleményüket is figyelembe véve helyes irányba terelni a sportágat.

Button_DPPI



Akkor az illetékesek visszatértek a korábbi kvalifikációs formulához, ám Jenson Button szerint nem csak ebben mutatkozik meg az, hogy a döntéshozók jobban odafigyelnek az ő szavukra:

„Egyértelműen érezzük, hogy van beleszólásunk a dolgokba, és az év korábbi szakaszában tett megjegyzéseink után az FIA nyitottabb a véleményünkre, bár ha jobban szeretik, ha ezeket zárt ajtók mögött beszéljük meg és nem a médiában. Úgy vélem, elfogadható mértékben tudunk beleszólni az eseményekbe, de persze mindig úgy érzed, hogy még többet tudnál segíteni, és pontosan ezért is vagyunk itt: hogy jobbá tegyük a sportot” – fogalmazott Button, akinek szavait a crash.net idézi.

A McLaren-Honda pilótája szerint az említett nyílt levéllel nem az FIA-t akarták megtámadni, csupán jelezték, hogy esetleg ők tudhatják, mi kell a Formula-1-nek: „Úgy gondolom, ez megmutatta a világnak, hogy problémák vannak az F1-ben, és ezt a pilóták is tudják, akik segíteni szeretnének. Szerintem a megjegyzéseink igazak voltak, és ezt talán ők is megértették. A legfontosabb, hogy mindannyian szeretnénk javítani a sportunkon, mivel most nincs olyan jó állapotban, mint lehetne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: