DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Óriási nyomás és szabadesés a Ferrarinál

A maranellói F1-es istálló összeroppant a nagy elvárások terhe alatt - az eredmények nem jönnek, emiatt rögtön változtatnak és sosem ér véget a körforgás egy korábbi szakember szerint.

A Ferrari hosszú hetek óta zuhan, előbb a Mercedes távolodott el tőlük, majd a Red Bull-lal sem tudták tartani a lépést és Németországban már betonbiztos harmadik erőként működtek. Az utóbbi időben középpontba került a gyenge teljesítményük és sokan összekapcsolták ezt James Allison távozásával - Mike Gascoyne szerint is nagyon rossz a helyzet Maranellóban.

JockClear



"Úgy tűnik, hogy a Ferrari ismét a jó öreg Ferrari, amelyik felvág, majd változik" - mondta a Toyota korábbi technikai vezetője a Sky Sports műsorában. "Azonnali siker után vágyakoznak, amit nem érnek el, ezért rögtön elkezdenek változtatni" - mutatott rá a szakember arra, amelyet már többen is pedzegettek a Scuderiával kapcsolatban.

"Egyetlen időszakban voltak sikeresek, amikor megvolt a stabilitásuk Ross Brawn, Jean Todt és Michael Schumacher révén. Ez lehetne a követendő példa és azt hiszem, hatalmas nyomás alatt vannak" - folytatta Gascoyne. A frusztráció valóban tetten érhető a csapatnál és bár Vettel, valamint Raikkönen is folyamatosságról, hosszútávú tervekről beszél, Sergio Marchionne már az év elején kijelentette: tragéria lenne egy újabb sikertelen év.

"Az előszezonban megfogalmazott igények, melyek szerint versenyeket kell nyerniük, nem teljesültek, Sergio Marchionne óriási terhet rakott rájuk és nem tudták hozni az eredményeket. Sőt, elindultak visszafelé. A mezőny többi tagja folyamatosan lépett előre a Red Bullt is beleértve, míg a Ferrari közel sem. Szabadesésben vannak."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: