DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Most veszítette el a vb-címet Rosberg?

Sorozatban négy győzelmet szerzett a szünidő előtt Lewis Hamilton: egy F1-esből lett szakértő úgy gondolja, Nico Rosberg a nyári kihagyás után sem fog frissebben visszatérni.

Lewis Hamilton az F1 történetében első versenyzőként nyert egyetlen hónap alatt négy futamot – ennyi nagydíjat tartottak a maratoni júliusban, és Ausztriában, Nagy-Britanniában, Magyarországon, valamint Németországban is a brit győzedelmeskedett. Hátrányát 19 pontos előnyre fordította fő riválisával, Nico Rosberggel szemben, egyesek pedig már most odaadnák neki a világbajnoki címet. A korábban versenyző, jelenleg kommentátorként dolgozó Franck Montagny is közéjük tartozik.



„Az én szememben Nico Rosberg elvesztette a bajnokságot” – mondta a Le Point lapnak a 2006-ban Super Agurinál versenyző Montagny. „Nem tudom, hogy fogja-e egyáltalán élvezni a nyári szünetet. Biztos vagyok benne, hogy állandóan töri majd a fejét, hívogatja a mérnökeit, és ennek eredményeként nem piheni ki magát. Bármi is történjen, biztos vagyok benne, hogy Hamilton teljes előnyt kovácsol a szünetből.”

Alig egy hónappal ezelőtt Montagny még a németet tartotta favoritnak: „Úgy gondolom, hogy Nico megváltozott a tavalyi és az idei szezon közötti időszakban. Számomra úgy tűnik, hogy most kevésbé érzékeny a nyomásra, éretté vált ebben az idényben. Hamilton valószínűleg gyorsabb Rosbergnél, de nem dolgozik olyan keményen” – nyilatkozta akkor.

Nico Rosberg bajnoki esélyeit már szülőhazájában is temeti a sajtó. A német Blick lap tette fel a kérdést: „Tik-tak – elúszott a cím?” – úgy tűnik, már Németországban sem bíznak abban, hogy Schumacher és Vettel után új bajnokot avatnak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: