DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Nem sokan szimpatizálnak Rosberg pole-jával

Bár a hangsúly már áthelyeződött a Hungaroringről a közelgő Német Nagydíjra, még mindig érkeznek vélemények azzal kapcsolatban, hogy Nico Rosbergnek nem lett volna szabad az élről indulnia a hétvégi futamon.

A vitát az szülte, hogy a Mercedes németje úgy érte el az időmérő edzés leggyorsabb körét, hogy a pálya egy pontján fokozott óvatosságra felszólító dupla sárga zászlókat lengettek. Rosberg ugyan lelassított valamelyest azon a ponton, amit az adatok is alátámasztanak, de a történtek után Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is kifejtette azon aggodalmát, hogy rossz üzenetet hordoz a fiatal generációk számára, ha ilyen körülmények között is lehet pole-t szerezni az F1-ben.

Dppi_00116011_226



Legutóbb Robert Doornbos, a Red Bull és a Minardi korábbi pilótája mondta el a véleményét az esetről, és ő is azt az álláspontot osztja, miszerint rossz döntés született.

„Semmiképpen sem lett volna szabad a pole-ból rajtolnia. Nico elemelte a gázról a lábát és azt mondta, hogy 20 km/órával visszavett a tempóból, de mondhat bármit, attól ez még egy veszélyes helyzet volt. A dupla sárga zászló azt jelenti, hogy képesnek kell lennie bármikor megállni, nem pedig azt, hogy javítson a körén, azt meg végképp nem, hogy megfussa a hétvége legjobb idejét. Szóval egyetértek Lewis Hamiltonnal abban, hogy ez rossz üzenetet küld az alacsonyabb kategóriáknak” - idézi a holland Doornbost a Ziggo Sport Totaal.

Egy másik korábbi versenyző, Eliseo Salazar egy rövid Twitter-üzenetben állt szintén a kritikusok oldalára: „Számomra nagyon egyszerű a helyzet: ilyen körülmények között nem szabadna engedélyezni, hogy bárki is pole-t érő kört fusson.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: