DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen harmadik akar lenni a bajnokságban

Azt még az ambiciózus holland is elismeri, hogy a bajnoki címszerzésre vajmi kevés esélye van. Egyéniben azonban harmadik, konstruktőri bajnokságban második helyet céloz meg.

A 18 éves versenyző szezon közben hagyta el a Toro Rossót, és csatlakozott a Red Bullhoz: mióta az élcsapatnál van, nagy léptékben gyarapítja bajnoki pontjait, és kúszik felfelé a pontversenyben. Jelenleg a hatodik pozícióban áll, viszont lemaradása mindössze 8 egység az előtte álló Sebastian Vettelhez képest, és elérhető közelségben, 16 pontra van a harmadik helyezett Kimi Raikkönen is. Max Verstappen is ezt az év végi helyezést szemelte ki magának – azaz a legjobb nem mercedeses pilótáét.



„Sok pontot veszítettem az első néhány versenyen, és úgy gondolom, a Mercedes jelen pillanatban túl erős. Túl sok dolognak kellene történnie ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcolhassak” – ismerte el Verstappen az olasz Mediaset televíziónak, hogy az első pozíció elérhetetlen távolságban van. „De a harmadiktól hatodik helyig szoros az állás. Arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb pozícióban végezzek.”

A Lorenzo Bandini Trófeát Olaszországban átvevő Verstappen a spanyol Marcának arról is beszélt, hogy a konstruktőrök között a második helyezés a cél: „Sajnálom, hogy itt erről beszélek, de amikor elkezdtük a bajnokságot, még a Ferrari mögött voltunk, most viszont már előttük járunk, a célunk pedig a Mercedes” – fogalmazott Verstappen. A Red Bull csupán 6 konstruktőri ponttal áll olasz riválisa mögött, két futam alatt több mint 30-at dolgoztak le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: