DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Bianchi: Inkább 25 szép év, mint 80 unalmas

A lassan egy éve elhunyt francia F1-es reménység édesapját a CNN riportere látogatta meg, akinek többek közt azt is elmondta, miért nem bánja, hogy bátorította fiát a végül a vesztét okozó álma beteljesítésében.

Bukósisak az asztalon, versenyzői overál a konyhában – ez a kép fogadta a CNN riporterét, Amanda Daviest, aki meglátogatta a néhai Jules Bianchi családját néhány nappal a francia pilóta halálának első évfordulóját megelőzően. A versenyző édesapja, Philippe több dologról is beszélt a kamerák előtt, de mindenekelőtt érzelmeinek adott hangot...

„Minden nap, minden egyes alkalommal, amikor meglátom a fényképét, sírok. Egy gyermek elvesztése nem normális dolog, minden szülőnek szörnyen nehéz ezt átélni” – mondta a gyászoló apa, aki elmondása szerint nem sokkal a verseny előtt, előző este beszélt utoljára fiával telefonon. „Veled vagyok... holnap veled vagyok az autódban” – mondta neki, amire fia nem válaszolt, pedig ez elmondása szerint korábban sosem fordult elő. „Talán megérezte a bajt” – mondta Philippe Bianchi.

bianchi_2014



„Nagyon-nagyon szép fiú volt, emellett jó ember és jó barát. Tudom, hiszen a barátai, akik beszéltem velem, elmondták, mennyire különleges volt” – mondta a francia, aki ismét hangot adott annak, hogy képtelen belenyugodni a hivatalos jelentésbe, mely fiát teszi felelőssé a tragikus kimenetelű suzukai balesetért: „Elveszítettem azt, ami a legfontosabb volt az életemben, így most már nincs veszítenivalóm. Szeretném megvédeni Jules emlékét, az édesanyjával képtelenek vagyunk azt látni, hogy az emberek azt mondják, az ő felelőssége, ami történt” – nyilatkozta a tervezett jogi lépésekről.

Bár nagybátyja után fiát is a versenypályán veszítette el, Philippe Bianchi most sem fordított hátat az autósportnak, s Jules emlékére azon dolgozik, hogy más fiatal tehetségeket hozzásegítsen álmuk beteljesítéséhez. Amikor a CNN riportere megkérdezte, próbálta-e lebeszélni fiát a versenyzésről, a francia így felelt:

„Képtelenség lett volna. Profi versenyzőnek született. Lehet, hogy sokan azt gondolják, bár élne inkább ehelyett... Huszonöt éves volt, amikor meghalt, de gyönyörű élete volt. És ez jobb, mint 80 évig élni egy életet, mely nem szép...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: