DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
F1

Ricciardo elmondta, miért mosolyog ennyit

Többen úgy gondolják, hogy az ausztrál F1-es pilóta nem veszi elég komolyan a versenyzést, azért ér fülig a szája - persze azt is elmondta, hogyan élte meg Monacót, ahol bizony lefagyott a mosoly az arcáról...

2014 óta Daniel Ricciardo egyet jelent a száz wattos mosollyal, csoda, hogy még egyetlen egy fogkrémgyártó sem kérte fel reklámarcának (a Sensodyne a McLaren támogatói közé tartozik). A néhány héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon azonban az ausztrál legkomolyabb arcát láthattuk, lévén egy komoly bokszutcai malőr miatt veszítette el a győzelmet, mely az első lehetett volna a 2014-es Belga Nagydíj óta.



Azonban a mosoly hamar visszatért Ricciardo arcára, bár sokan úgy vélik, a perthi azért látható mindig vidámnak, mert nem veszi elég komolyan a munkáját. „Erre már korábban is gondoltam, mielőtt még a Forma-1-be jöttem volna” - nyilatkozta a red bullos a Sky Sports-nak. „Inkább a barátaim, mintsem a főnökeim mondták azt, hogy ’légy, aki vagy, mert ez a legfontosabb. Egyúttal vigyázz, nehogy az emberek félreértsék a mosolyodat, és azt mondják, hogy motiválatlan vagy.’ Azért mosolygok, mert élvezem az életet, de egyúttal hajt a versenyzés iránti vágy, elég csak Monacóra gondolni.”

„Többen is odajöttek hozzám, és azt mondták, sosem láttak még ilyen dühösnek. Ekkor már zsinórban második alkalommal éreztem úgy magam, mintha egy 18 kerekes teherautó áthajtott volna rajtam” - tette hozzá Ricciardo. A mindig mosolygós ausztrálnak mostanában nem csak Monaco miatt nincs soka oka az örömre, hiszen Kanadában é Ausztriában is alulmaradt Max Verstappennel szemben, Bakuban pedig hiába indult a második helyről, a Red Bull rossz gumikezelése miatt csak a hetedik helyen ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: