DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

F1-re válthat Jorge Lorenzo

A háromszoros MotoGP-bajnok arra a lehetőségre vár, hogy a szezon végén kipróbálhassa a Mercedes F1-es alakulat gépét, amely egy közös szponzornak köszönhetően meg is valósulhat.

A Monster Energy komoly támogatója az F1-es Mercedes-csapatnak, valamint a Yamahának a MotoGP-ben, ennek köszönhetően pedig valós esély van rá, hogy a spanyol motoros a szezon végén négy keréken is megmérettesse magát. Nem ez lenne az első alkalom, amikor egy élmenő MotoGP-versenyző F1-es autó mögött kap lehetőséget, hiszen Valentino Rossi 2004-ben és 2008-ban is tesztelt a Ferrarinak, ráadásul akkoriban komolyan eljátszott a gondolattal, hogy leteszi kétkerekűjét a száguldó cirkuszért.



Persze Lorenzo esetében ilyen nem merül fel, egyszerű PR-eseményről lenne szó. „Jelenleg keressük a lehetőségeket, nagyszerű lenne, ha a Monsterrel közösen ki lehetne találni valamit” - nyilatkozta a Motorsport.com-nak egy anonimitásba burkolózó Yamaha-munkatárs. „Jorge nagyon szeretne Forma-1-es autót tesztelni, de még nem tudjuk, hogy lehet-e majd, bizonyos akadályozó körülmények miatt.”

A két legnagyobb problémát a biztonság és a naptárütközés jelentik. Mivel Lorenzo minden bizonnyal a szezon végéig harcban lesz a MotoGP bajnoki címéért, a Yamaha nem szívesen engedné el versenyzőjét a nyilvánvaló kockázatok miatt. Aztán ott vannak az időtervben tapasztalható problémák, a Mercedes, a Yamaha és Monster számára nehéz lenne összeszervezni egy ilyen eseményt.

Ami azt illeti, Lorenzónak mindenképp év végéig kellene megejteni a gyakorlást, lévén 2017-től már a Ducati kötelékében versenyez majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: