DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 13. szombat
F1

Berger szerint a Ferrari főnöke tipikus újonchibát vétett

A Ferrarinál két szakaszban is versenyző osztrák expilóta, Gerhard Berger szerint Sergio Marchionne énak nem kellett volna azonnali győzelmeket jósolnia a 2016-os szezonra.

Gerhard Berger manapság a Mercedes körül látható a legtöbbször, lévén ő intézi Nico Rosberg szerződésének megújítását a brackley-i alakulatnál, most viszont a Ferrari elnökére, Sergio Marchionnéra tért ki legutóbbi nyilatkozatában. Az olasz-kanadai üzletember a szezonkezdet előtt azonnali győzelmeket jósolt a 2015-ben aratott három diadal után, de Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen ez idáig adósak maradtak a diadalokkal.Ezért többször is felmerült a lapok hasábjain, hogy a csapatfőnök Maurizio Arrivabene helye veszélyben van, az pedig olaj volt a tűzre, hogy a Ferrari Montrealban a nyerőnek gondolt taktika miatt veszítette el a győzelmet. Berger szerint Marchionne hibázott, amikor kijelentette: 2016-ban hamar győzni fog a Ferrari. „Nem az én asztalom, hogy kritizáljam Marchionne urat, de tipikus újonchibát követett el: ő is egyike azoknak a sikeres üzletembereknek, akik azt hiszik, üzleti modelljük azonnal működni fog a Forma-1-ben is” - nyilatkozta Berger a német Welt napilapnak.

Az osztrák nem felejtette el megemlíteni, hogy szívén viseli a Ferrari sorsát - annak ellenére, hogy korábban a Toro Rossónál is dolgozott, most pedig ugye a Mercedes köreiben mozog a legtöbbet. „A Forma-1-ben hamar rájössz, hogy a sport milyen megjósolhatatlan, és hogy mennyire másképp működik ahhoz képest, amit eltervezel. Ahogyan a Red Bullért, a szívem még mindig a Ferrariért dobog, ezért remélem, hogy hamarosan ismét komoly sikereket fognak elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: