DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkönen: Az igazán jó pályák most jönnek

A finn F1-es szerint csak a győzelem hiánya miatt tűnik úgy, mintha visszaesett volna a Ferrari: meggyőződése, hogy az autó jobb a tavalyinál, de a versenynaptár úgy alakult át, hogy ezt nem lehetett megmutatni.

Ha nem is minden mutatóban, de összességében a Ferrari eddig elmarad tavalyi teljesítményétől és főleg attól, amit előzetesen a szezonra vártak. Egy évvel ezelőtt ilyenkor már rendelkeztek futamgyőzelemmel, idén még várat magára az első siker. Kimi Raikkönen szerint – aki Sebastian Vettellel ellentétben jobb szezont teljesít, mint tavaly – inkább azok a pályák fognak kedvezni a Ferrarinak, amelyek az év hátralevő részében kerülnek sorra, azokon lehet majd igazán versenyképes a csapat.

„Egészen biztosak vagyunk abban, hogy egyes versenyek kedvezni fognak nekünk, ezek pedig a szezon elejéről a szezon második felére kerültek át. Azok a versenyek pedig, melyekről tudjuk, hogy nehezek lesznek, mind az év elején gyűltek össze. Ha csak az eredményekre pillantunk, az nem mindig mondja el a teljes történetet” – idézi Raikkönent az ESPN oldala. A finn versenyző valószínűleg Malajziára célzott, ahol Vettel tavaly első ferraris győzelmét szerezte.



„Nyilván nem vagyunk boldogok azzal, ahol most állunk, fejlődni akarunk, és próbálunk azokon a területeken dolgozni, ahol javítanunk kell. De ez nem könnyű dolog, máskülönben mindenki elöl lenne” – engedett meg magának egy tréfát a mezőny legidősebb tagja. „Még egy nehezebb hétvége után is tudjuk, hogy képesek lehetünk jobban teljesíteni a következő versenyen. Addig nem lehetünk boldogok, amíg nem végzünk 1-2-ben minden hétvégén. Ez a célunk, és remélhetőleg nemsokára sikerül megvalósítanunk.”

Raikkönen abban is biztos, hogy az eredmények ellenére az SF16-H jobb autó elődjénél: „Az emberek azt mondják, nem szerepelünk olyan jól, mint tavaly. Ha csak a győzelmeket nézzük, igaz is, de ez nem mutatja az összképet. Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb a csomagunk, mint egy éve, de mások is fejlődtek. Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, de ez része a Formula-1-nek, mindig fejlődni akarunk, olyan helyzetbe kerülni, hogy az összes versenyen első helyért küzdhessünk. Azt, hogy rosszabbak vagyunk a tavalyinál, csak bizonyos eredmények miatt lehet mondani. Én biztosan állítom, hogy a csomag sokkal erősebb” – hangsúlyozta a 2007-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: