Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 18. vasárnap
F1

Grosjean autója önálló életre kelt

Nem sikerült a pontszerzés a Haasnak a Spanyol Nagydíjon, pedig ezúttal Esteban Gutierrez is képes volt jó versenyt futni, ám Romain Grosjean autójában érthetetlen műszaki gondok léptek fel.

Grosjeannak idén először fel kellett adnia egy versenyt az alatta eddig végig megbízhatóan működő Haasszal, így a francia hiába verekedte fel magát nagyon gyorsan a pontszerzők közé, végül üres kézzel kell elhagynia Barcelonát.

Dppi_00116005_431

„Nagyon jó rajtom és remek első köröm volt. Sikerült bekerülnöm az első tíz közé és ott csatáztam. Aztán az első szárnyam valamilyen okból egyszer csak úgy döntött, hogy leszakad. Visszatértem a bokszba, kaptam új szárnyat és gumikat, ezt követően azonban a fékjeim mentek el. Az autónak nem volt valami jó napja” - összegezte. „Most már tényleg rá kell jönnünk, hogy mi történik, hiszen a beállítások nagy részével visszatértünk a korábbi állapotokhoz, de még mindig küszködünk a balansszal. A most következő teszt nagyon fontos lesz számunkra.”

Esteban Gutierrez a 11. lett, így csak egyetlen hellyel maradt el a pontszerzéstől, és bár autója most jól működött, lehet, hogy a stratégia miatt veszített néhány pozíciót.

„Azt hiszem, kicsit jobban is taktikázhattunk volna a gumikkal, talán a lágyakon kellett volna megnyújtanunk az etapot, mivel a verseny végén szinte nem is maradt gumi az autómon. Mindenesetre élvezetes volt a futam, és néhány nagyszerű csatában is részt vettem” - mesélte a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?