DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Exkluzív: Ecclestone-t kérdeztük a magyar F1 közvetítés jövőjéről

Miután érdekes pletykák láttak napvilágot a magyar sajtóban a hazai Forma-1-es televíziós közvetítés közeljövőjével kapcsolatban, a formula.hu Barcelonában magától Bernie Ecclestone-tól kérdezte meg, mi az igazság.

Mint ismeretes, néhány napja az egyik bulvárlap szellőztette meg, hogy a közelmúltban tulajdonosváltáson átesett TV2 tárgyalásokat kezdeményezett a Forma-1-es közvetítések jogainak megszerzéséről. Mivel sokan máris arra számítanak, hogy az M4 Sport helyett jövőre már a TV2-re kell kapcsolni, ahol Palik László ül majd a mikrofon mögött, a formula.hu a Circuit de Barcelona-Catalunya paddockjában a Formula One Management vezérétől, a sok egyéb más mellett a televíziós közvetítési jogok értékesítéséről döntő Bernie Ecclestone-tól érdeklődött az ügyről.

Dppi_00115011_795



„Ilyen dolgok mindig előfordulnak. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, nincs miért aggódnunk” – válaszolta a brit üzletember, amikor arról kérdeztük, hogy valóban bejelentkezett-e nála másik tévétársaság, hogy megpróbálja megszerezni a magyarországi tévés jogokat. Arra a kérdésre, hogy kell-e változásra számítani a hazai rajongóknak, Ecclestone kijelentette: „Nem, nem hinném. Nincs miért, hiszen minden jól működik.”

Mr. E „szupernek” titulálta, hogy a Magyar Nagydíj szerződését a közelmúltban 2026-ig meghosszabbították és méltatta azokat a terveket is, amelyeket az illetékesek tavaly mutattak be neki a Hungaroringen várható fejlesztésekkel kapcsolatban. „Nagyon jó irányba haladnak” – fogalmazott Ecclestone a tervekről, amelyek közül az első lépés, a pálya aszfaltjának cseréje már meg is történt.

Ecclestone sosem titkolta, hogy szívügyének tekinti a Magyar Nagydíjat, amellyel kapcsolatban ezúttal is megjegyezte, hogy sok más helyszínnel ellentétben nálunk gördülékenyen mennek a dolgok és – mint fogalmazott - „érezzük, hogy kormányzat is támogat bennünket”. Köztudott az is, hogy a brit üzletember privát fronton is szoros kötődései vannak hazánkhoz, de azzal kapcsolatban, hogy kik révén, sejtelmesen mosolyogva pusztán annyit árult el: „Van ott néhány igazán remek barátom!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: