DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

A Londoni Nagydíj csak Ecclestone vicce?

A briteknél most nagy beszédtémát jelent a fővárosban rendezendő F1-es verseny, melyre Bernie Ecclestone megszólalása szolgáltat alapot. Amit sokak szerint nem szabad komolyan venni.

A héten számos forrás – természetesen főleg angol nyelvű oldalak – felkapták a hírt, hogy sor kerülhet a Londoni Nagydíjra, amelynek lehetősége rendszeresen visszatér, de számottevő lépések eddig sosem történtek a megvalósulása érdekében.

„A válasz az, hogy ha meg lehet csinálni, akkor igen, szeretnénk megcsinálni. Van egy kis technikai gond, az, hogy ki fog fizetni érte, de ezt leszámítva nem látok semmiféle drámát” – mondta Bernie Ecclestone az ITV Newsnak, hozzátéve, hogy a versenyre akár már jövőre sor kerülhet, ezzel végképp felhergelve a brit rajongókat.



A Formula-1-es szaksajtó azonban erőteljesen kételkedik Ecclestone szavainak valóságtartalmában, a Telegraph szerzője, Daniel Johnson szerint a 85 éves üzletember egyszerűen a bolondját járatja a médiával.

„Ecclestone kijelentésének volt egy nyilvánvaló bökkenője, ami miatt könnyebben figyelmen kívül lehet hagyni, mint normál esetben. Szinte olyan volt, mintha viccelt volna. Ki lehet mondani, az, hogy ki költ több tízmillió fontot a versenyre, több, mint egy kis technikai gond. Londonban nem lesz verseny az előrelátható jövőben” – írta Johnson, aki példaként egy hajmeresztő nyilatkozatot hozott fel tavalyról az USA-ból, melyben Ecclestone azt mondta, öt nagydíjra lenne szükség az Államokban, mikor pedig konkrét helyszínt kérdeztek, ennyit mondott: „Kalifornia északi részén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: