DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. október 3. kedd
F1

Ferrari: A vasárnap nagyon fontos nap lesz

Az olasz F1-es istálló számára nagyon fontos lesz a hétvégi futam, Sergio Marchionne elnök szerint eddig csak a szerencsével álltak hadilábon, de megverhetik a Mercedest.

A nagy várakozások után eddig közel sem úgy alakul a Ferrari idénye, ahogyan arra az olaszok számítottak, de ahogy azt már Sebastian Vettel is elmondta, Barcelonában "szokás szerint" új szezon kezdődik. Így vélekedik Sergio Marchionne is, aki Spanyolországban győzelmet vár a maranellói istállótól - szerinte eddig is bizonyítottak már, csak a szerencsével álltak hadilábon.

Kimi_2"Magabiztos vagyok ezen a téren" - nyilatkozta a Ferrari elnöke arról, hogy csapata elkezdi-e legyőzni a nagy rivális Mercedest. "A vasárnap egy nagyon fontos nap lesz. Eddig nem jól alakultak a dolgok, balszerencsések voltunk, de a szezon még csak most kezdődött" - beszélt a helyzetről Marchionne. Azt hozzátette: a pilótákkal nincs gond. "Rendkívül elégedett vagyok Vettellel és Raikkönennel is, az egyetlen dolog, ami nem volt jó, az a szerencse".

Marchionne az új Alfa Rome Giulia bemutatóján nyilatkozott, így természetesen szóba kerültek azok a pletykák is, melyek szerint az Alfa is beszállna a Formula-1-be. "Ez a Giulia sikerétől függ majd, mert a versenyezés finanszírozásához autókat kell eladnod. Nem tudom, hogy az Alfa Romeo visszatér-e ebbe a körforgásba, de ha igen, akkor csak teljes csapatként, saját istállóval, saját motorral" - jelentette ki a Ferrari elnöke.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: