DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Új F1-es csapat a láthatáron?

A Le Mans-i prototípust építő és F4-es bajnokságot futtató orosz milliárdos megerősítette: rövidesen újabb orosz istálló érkezhet meg a királykategóriába. Petrov, Szirotkin és Aljosin is a támogatottjuk.

Először februárban, az első orosz F1-es pilóta, Vitalij Petrov egy nyilatkozata után merült fel, hogy a jelenleg is több motorsportprojektet futtató, így többek közt az LMP2-ben induló SMP Racing a Formula-1-es szereplésen törheti a fejét.

smp



Most maga a cég első embere, Boris Rotenberg orosz milliárdos erősítette meg, hogy az SMP Bank nevű óriáscég motorsportrészlege célba vette a Formula-1-et: „Természetes, hogy szeretnénk egy Formula-1-es csapatot, és mindent megteszünk ezért, bár sajnos nem minden rajtunk múlik. Egyelőre tanulunk, az SMP Racing szolgál számunkra gyakorlóterepként. Lassan, lépésről lépésre készülünk a Formula-1-re.”

Ha erre sor kerül, Petrov valószínűleg maga is szívesen beülne az SMP egyik autójába, de más orosz jelöltek is szóba jöhetnek. A jelenleg az IndyCarban szereplő korábbi WSR 3.5-bajnok Mihail Aljosin ugyanis éppúgy az SMP támogatottja, mint az a Szergej Szirotkin, aki az oroszok pénzének köszönhetően a Renault tesztpilótája lett, egyébként pedig a GP2 bajnoki címére tör.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: