DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Merre száguld tovább a cirkusz?

A 2017-es szezontól esedékes technikai szabályrendszerről szóló végső döntés határideje is elérkezett: a sportág nagyon fontos héthez érkezett, kedden eldőlhet, merre száguld tovább a cirkusz.

Miután az F1-es csapatok és a sportág képviselői február végén elhalasztották a döntést, a 2017-től érvényes új szabályok meghatározásával kapcsolatos határidő ismét közeleg: április 30-áig kell megállapodni az illetékeseknek a kérdésről. Az Autosport információi szerint az aerodinamikai megújulást illetően már közel a döntés, de emellett sok más kérdésben is határozni kell, úgymint a költségek, a teljesítmény, az autók hangja s az erőforrások.

rosberg_kina_win_cs



A Stratégiai Csoport és az F1 Bizottság holnap, kedden ül össze, hogy végső döntést hozzon – Toto Wolff az Autosportnak nyilatkozva nem győzte hangsúlyozni az esemény fontosságát: „Nagyon fontos hét áll előttünk, hiszen a találkozónkon meg kell határoznunk a 2017-es szabályokat. Az eddigi három 2016-os hétvége során láthattuk, hogy az istállók teljesítménye közelít egymáshoz, így remek versenyzés alakul ki. Majd kiderül, hogy csapatként együttműködve képesek leszünk-e egy működő szabályrendszert megalkotni.”

Ami az erőforrásokkal kapcsolatos kérdéseket illeti, a Renault F1-es programjának vezetője, Jerome Stoll úgy nyilatkozott, hogy a gyártókkal szemben támasztott követelmények nem megfelelőek: „Sok mindenről folyik a szó. Tudom, hogy Jean Todt mit szeretne megvalósítani, de nem tűnik indokoltnak, épp ezért szerintem még tárgyalni kell róla. Ha egy szabályozás minden érintettet elégedetlenné tesz, akkor ott baj van. Ezért kell tárgyalnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: