DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

"Hamilton koncentrációja nem 100%-os"

Az idei szezon a megszokottnál nehezebben indult Lewis Hamilton számára, ami jó okot adott arra egy korábbi F1-es versenyzőnek, hogy kritizálni kezdje a háromszoros bajnokot.

Három versenyt követően 36 pontosra rúg Lewis Hamilton hátránya a hibátlan teljesítményt nyújtó Nico Rosberggel szemben. A brit Ausztráliában és Bahreinben is elrontotta a rajtját, majd Szahírban kezelhetőségi problémákkal szembesült, miután Valtteri Bottas megtorpedózta őt az egyes kanyarban. Kínában folytatódott balszerencse-sorozata, és nem tudott egy mért kört sem megtenni az időmérőn, a rajt után pedig az egyik Saubberrel koccant, így hetedik helye kármentésként is felfogható.



Felvetődik a kérdés, hogy mi lesz ezt követően - vannak, akik szerint a világbajnok továbbra is remek formában van, csak a szerencse kerüli el, mások szerint azonban a pilóta hozzáállásában kell keresni a kisiklás okait. „Nehéz megmagyarázni, tavaly érinthetetlen volt” - nyilatkozta Franck Montgany, a 2006-ban a Super Agurinál négy versenyt teljesítő expilóta. „Csapattársától eltérően, aki fáradhatatlanul dolgozik együtt mérnökeivel, Lewis Hamilton inkább magában szereti elrendezni a dolgokat. A holtszezonban talán túl sokat foglalkozott kikapcsolódással, így nem 100%-os koncentrációval vágott neki az új szezonnak.”

A brit pilóta éppen a minap nyilatkozott úgy, hogy a motivációja a helyén van, hozzátéve, hogy Nico Rosberg győzelmei ellenére nem bizonyította, hogy gyorsabb lenne nála. „Azon kevesek közé tartozom, akik minden évben arattak győzelmet pályafutásuk során, a motivációval semmi gond nincs. Alig várom, hogy újra a rajtrácson lehessek. Nico kétszer is jobban rajtolt nálam idén, de összességében nem bizonyította, hogy gyorsabb lenne, sőt a közös karrierünk során általában én voltam elöl és nyertem mellette két világbajnoki címet. Nem látom úgy, hogy ez az ő bajnoksága lenne, komoly harcot vívunk, de messze még a vége” - mondta a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: