DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Ericsson: Grosjean nem viselkedett felnőttként

A páros összeakadt a sanghaji F1-es futam első körében, melyet követően Grosjean felkereste a svédet, és ordibálva számos keresetlen szót vágott hozzá, árulta el a Sauber-pilóta.

A Ferrarik és Lewis Hamilton mellett Romain Grosjean is galibába keveredett a Kínai Nagydíj első körében, ami megpecsételte egész futamát: a sauberes Marcus Ericssonnal ütközött az első körben, végül pedig csupán a 17. pozícióban ért célba. Grosjean egy nyilvános megszólalásában „idiótá”-nak nevezte versenytársát, akinek személyesen is cifra dolgokat mondott, mint Ericsson elbeszéléséből kiderült:



„Romain odarohant hozzám, és mindenféle szavakat vágott nekem. Azt mondta, hogy idióta vagyok, vak, nem úgy viselkedett, mint egy érett felnőtt” – mondta el a történteket saját szemszögéből Ericsson az Aftonbladet lapnak. „Ordibált velem, mondtam neki, hogy nyugodjon le, de nem akart. Helyette ugyanezeket elmondta a sajtónak is. Azt gondolom, éretlen, nem profi és tiszteletlen volt.”

„Valószínűleg feldühítette, hogy rossz versenye van, de olyasvalakitől hallani ezt, akit veszélyes versenyzésért tiltottak el, elég furcsa” – utalt a 2012-es belgiumi rajtbalesetre Ericsson, aki 16. pozícióban zárta a Kínai Nagydíjat.

A vasárnap 30 éves Grosjean egy francia csatornának, a Canal+-nak nyilatkozva ragadtatta el magát, erre utalt Ericsson is. „A lehető legrosszabb születésnapom volt. Az az idióta Ericsson eltalált engem az 1-es kanyarban, és tönkretette az első szárnyam. Semmit nem látott, semmit nem értett. Ki kellene nyitnia a szemeit” – mondta Grosjean a nagydíj után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: