DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Haas: Sokan csak nyafognak, savanyú a szőlő

Az újonc F1-es csapat vezetője szerint nincs olyan szabály, hogy öt évig hátul kell menniük, a többiek vannak gondban, holott a riválisaik sem konstruktőrök - keményen odaszúrt az ellenfeleknek.

Az újonc Haas csapat sikerei továbbra is magukkal hozzák a riválisok kritikáit a Ferrarival való szoros együttműködés miatt, de Gene Haas most már ezt megelégelte: szerinte túl sokan nyafognak jelenleg a Formula-1-ben, ahelyett, hogy elfogadnák, hogy a csapat bizony jól teljesít.

"Mi csak azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, sokan pedig nyafognak a sikereink miatt" - nyilatkozta Gene Haas. "Arról a versenyzőről, aki kitalálja, hogy hogyan forduljon, hogyan rakja össze a kört és hogyan nyerjen, mindenki azt gondolja, hogy hatalmas tehetség. Mi is ezt csináltuk, összeraktuk a dolgokat, kitaláltuk, hogy mitől lehetünk gyorsak és azt mondtuk, hogy megcsináljuk. Nem tudom, hogy mi a gondjuk a többieknek, hiszen ez az ő felségterületük, ha nem tudnak rájönni a siker titkára, akkor ők gondban vannak" - vágott oda keményen a riválisoknak.

Haas_3



"Tegyük tisztába a dolgokat ezen a ponton, hiszen csak két igazi konstruktőr van ebben a sorozatban, a Mercedes és a Ferrari. Ők maguknak csinálják az autó 90%-át, rajtuk kívül pedig mindenki más beszállítótól szerzi be a fő alkatrészeket és így tettünk mi is. Lássuk be, hogy ezek alapján szimplán savanyú a szőlő" - folytatta Haas.

"Nem olvastunk olyat, hogy ha beszállsz az F1-be, akkor öt évig utolsónak kell lenni. Sok akadályt győztünk le, kezdve Bernie Ecclestone-nal, aki úgy gondolta, hogy nem tudjuk megcsinálni. Most viszont már itt vagyunk, pontokat szerzünk és itt is maradunk. A többieknek ezt meg kell szokni, ha nem tetszik nekik, akkor az az ő problémájuk" - jelentette ki a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: