DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Rosberg: Én is lehetek Leicester

A labdarúgásból származó párhuzammal illusztrálta saját bajnoki esélyeit Nico Rosberg – szerinte, ha Adrian Mole városa Premier League-címet nyerhet, ő is felülhet a királykategória trónjára.

Bár tavaly a szezon összképét tekintve komoly vereséget szenvedett Lewis Hamiltontól, Nico Rosberg kiváló formában zárta az idényt, hiszen zsinórban háromszor nyert a bajnoki cím elvesztését követően, majd ezekhez a 2016-os évnyitón egy újabb sikert tett hozzá. Rosberg persze tudja, hogy az előző idény végén szerzett győzelmek legfeljebb statisztikai szempontból lehetnek fontosak:

rosberg_16melb_cs



„Négy győzelem egymás után? Ez statisztikai szempontból így szépen néz ki ugyan, de nem gondolok már túl sokat a tavaly évre, esetleg azt leszámítva, hogy ezeknek köszönhetően pozitív hangulatban mehettem Melbourne-be. Most pedig itt vagyok, egy újabb versenyen, egy újabb hétvégén, amelyet megelőzően fontos volt, hogy győzelemmel kezdjem az évet, szóval így, egyelőre tökéletes munkát végeztünk az idén!”

A futballért élő-haló Rosberg idei esélyei kapcsán egy a labdarúgás világából származó párhuzammal hozakodott elő: „Talán olyan lehetek, mint a Leicester City, akik nem tartoztak a legfőbb esélyesek közé, de győzni kezdtek, aztán pedig csak mentek előre. És én is jól kezdtem a szezont...” – mondta a Sky Sportsnak Rosberg az angol bajnokságot hét fordulóval a szezon vége előtt nagy meglepetésre vezető, bajnoki címet korábban sosem szerző csapatról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: