DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Horner pozitív az első hétvége után

Az F1-es Ausztrál Nagydíj vasárnapi futama után adott interjút Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki igen pozitívan áll hozzá a szezon elkövetkezendő versenyeihez.

Christian Horner elégedetten várhatja a szezon további futamait, hiszen Ricciardo a negyedik helyen végzett a szezonnyitón és kis híján a dobogón ünnepelhetett hazai közönsége előtt.

Dppi_horner_03.21.



„A váz alapvetően nagyon jól működik. A gumik kopása is kitűnő volt. Az etapok hosszúsága a lehető leghosszabb, amit elérhettünk, és ennek köszönhetően versenyképessé is váltunk. Amikor Ricciardót nem tartotta fel senki, és ugyanazon a gumin ment, mint Vettel, hasonló tempót diktált, mint a német. Azt hiszem, ezek igazán bátorító tényezők. Jó stratégiát használtunk a mai napon és jókor álltunk ki a bokszba is, így erős teljesítmény nyújtottunk” — kezdte optimistán nyilatkozatát a brit csapatfőnök a verseny után.

Természetesen Horner sem mehetett el Fernando Alonso balesete mellett szó nélkül: „A mai nap legjobb pillanata az volt, amikor Fernando sértetlenül bukkant fel az autóból a baleset után. Horrorisztikus élmény volt látni a balesetet, de az autó és a pálya biztonsága is megállta a helyét, és minden úgy működött, ahogy ilyen szituációban működnie kell. Megkönnyebbüléssel állapíthattuk meg, hogy Fernando sértetlen, mert hatalmas energiával csapódott a falnak.”

„Úgy gondolom, hogy egy igen jó F1-es versenyt láthattunk ma. Izgalmas, küzdelmes és nagyszerű versenyzés folyt a pályán. Hatalmas közönség látogatott ki a Melbourne-be, és úgy hiszem, ez valóban egy jó F1, és olyan amilyennek tényleg lennie kell” — zárta gondolatait a brit csapatfőnök néhány gondolattal az F1 jelenlegi helyzetéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: