DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Visszatérhet az F1 Watkins Glenbe?

A Formula-1 versenyigazgatói posztját betöltő Charlie Whiting szerint az újraaszfaltozott Watkins Glen-i pálya kiváló helyszínt biztosíthatna a jövőben egy esetleges második amerikai futamnak.

Charlie Whiting ellenőrzési célból időről-időre meglátogatja az USA Nagydíjnak 20 éven át otthont adó Watkins Glen-i pályát, s a legutóbbi vizit épp egybeesett a pálya újraaszfaltozásának befejezésével. A modernizált New York-állambeli aszfaltcsíkról Whiting a helyi televízióknak nyilatkozott:

glen



„Úgy gondolom, hogy a pálya nagysezerűen néz ki, nagyon-nagyon meg vagyok elégedve az elvégzett munkával. A lehető legmagasabb színvonalat képviseli” – mondta Whiting, majd így folytatta: „Úgy gondolom, hogy ez az Egyesült Államok egyik legkarizmatikusabb versenypályája. Persze vannak újabbak, mint például a Circuit of the Americas, de annak például nincs meg az a karaktere, mint ennek.”

„Azt hiszem, hogy ez a pálya abszolút csodálatos lenne arra, hogy F1-es autók versenyezzenek rajta, de mind tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű. Mindenesetre, ami az amerikai pályákat illeti, ez közvetlenül az élmezőnyben van. Mindig nagyszerű érzés eljönni ide, és látni, hogy alakulnak a dolgok, s milyen jól lehet ezeket a dolgokat csinálni anélkül, hogy olyan ostobaságok történnének, mint egyes, gazdag kormányzatok által épített modern pályákon. Amit itt láthatunk, az egy igazi ékkő, megvan a maga öröksége, én pedig ezt szeretem benne”– mondta a versenyigazgató, aki egyúttal persze azt is hangsúlyozta, hogy egy esetleges Watkins Glen-i futamhoz a megfelelő anyagi háttérre is szükség lenne...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: