DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A mester szerepébe kerül Romain Grosjean

A francia F1-es ezentúl a Renault versenyzői akadémiájába tartozó Louis Deletraz mentora lesz – számos hasonlóság van közöttük, például ugyanabba az iskolába jártak.

A Haas pilótáját, Romain Grosjeant szezont megelőző találgatások sokáig a Renault színeiben látták – a pilóta a Formula-1-be visszatérő márka újjáélesztett versenyzői akadémiájába beválasztott 18 éves svájci, Louis Deletraz mentora lesz, aki a Le Mans-i kategóriagyőztes és királykategóriában is megforduló Jean-Denis Deletraz fia. Az ifjú pilóta tavaly megnyerte a Formula Renault 2.0 észak-európai sorozatát, valamint második lett a Eurocupban, idén pedig a Formula V8 3.5-ben folytatja.



„Hasonló utat jár be, mint amelyet én követtem. Genfben él, svájci, én pedig félig az vagyok” – magyarázta a hasonlóságokat az ugyancsak genfi születésű Grosjean – ráadásul mindketten ugyanabban az iskolában tanultak. A Haas versenyzője már most együtt edz Deletrazzal, új szerepe pedig legfőképp az lesz, hogy a fiatalban felmerülő kérdésekre ad választ.

„Lehetőségem volt ugyanerre Jean Alesivel fiatalabb koromban, ő is Genfben élt, mindig Chamonix-ba mentünk túrázni együtt. Úgy véltem, nagyon hasznos volt, ezért azt gondoltam, miért ne tegyem ugyanezt egy fiatallal? Ha nem csupán az idősebb fickó lehetek, aki tanácsokat osztogat, hanem egy barát, aki segíteni tud – mivel én is átestem már egyen s máson –, az nagyszerű lenne” – mondta Grosjean, aki elárulta, együttműködésük Louis apja segítségével kezdődött el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: