DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

A tavalyi autóval is hasznos tesztet zárt a Sauber

Marcus Ericsson, a Sauber F1-es pilótája szerint az idei autó nélkül is több mindent kipróbálhattak az első teszten, ő maga pedig jobb állapotban van, mint valaha - úgy véli, a stabilitás miatt előnyösebb helyzetben lehet idén.

Marcus Ericsson, a Sauber F1-es pilótája szerint jóval magabiztosabb lesz idén és nagy előrelépést vár a 2016-os esztendőtől. A svéd versenyző 2014-ben a Caterhamnél mutatkozott be, tavaly viszont Felipe Nasr mellett megállta a helyét a Saubernél - már nyáron bejelentették, hogy ebben a szezonban is ő kapja az egyik versenyülést. Ericsson úgy nyilatkozott, hogy a stabilitás nagyon fontos és mindig előnyt jelent.

"Nagyszerű, hogy itt maradhattam a csapatnál, mert a motorsportban nyilvánvalóan sokszor fordul elő az, hogy szezonok között csapatot váltasz, majd az idény első fele azzal telik el, hogy megismered az új embereket és megérted, hogy hogyan dolgoznak" - mondta Ericsson az F1i-nek. "Úgyhogy az, hogy maradtam a csapattal és a mérnökökkel, számomra nagy előnyt jelent majd idén, mert én ismerem őket és ők is ismernek engem. Szerintem ez ki fog fizetődni. A magam részéről nagyon keményen dolgoztam a télen, hogy fizikálisan jobb állapotba kerüljek, mint valaha" - tekintett előre bizakodva a pilóta.

Ericsson



A Sauber még nem mutatta be idei autóját, a C35-öst, csak jövő héten a második barcelonai teszten próbálhatják ki - egyelőre az előző autó módosított változatával köröztek. Ericsson azonban úgy látja, hogy személy szerint neki és a csapatnak is hasznos volt az első négy nap, úgy gondolja, hogy így is sok dolgot ki tudtak próbálni.

"Próbáltam a vezetési technikámra koncentrálni és azon javítani, csapatként pedig így is tudtunk tesztelni. Olyan dolgokat próbálhattunk ki, amikre tavaly nem volt lehetőség, úgyhogy sok mindenre választ kaphattunk. A beállításokkal foglalkoztunk és amiket találtunk, ugyan csak a tavalyi autóval tettük, de jól illenek majd az új verzióhoz is. Úgyhogy összességében produktív teszteb vagyunk túl."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: