DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

F1: Formulaautós karrier, végállomás?

Hallottunk már nem is egy olyan történetet, melyben egy formulaautós karrier érdemi része egy F1-es újoncszezonnal véget is ér – könnyen lehet, hogy itt a következő, miután a GP2-re se maradt pénz...

A tavalyi szezon során 13 nagydíjon induló, majd ülését a szezon utolsó szakaszában Alexander Rossival szemben elveszítő Roberto Merhit az Autosport kereste meg azzal, hogy kikérdezze az előtte álló időszakra vonatkozó terveiről. A csekély anyagi támogatással rendelkező spanyol szavaiból úgy tűnik, hogy bár szeretne a formulaautók világában maradni, karrierjének ezen szakasza akár véget is érhet a számára a Formula-1-es szerepléssel:

merhi_szocsi_cs



„Nem lepődtem meg különösebben, hogy nem sikerült megegyeznünk a Manorral a folytatásról” – mondta Merhi, majd így folytatta. „Jelenleg keményen edzek, hogy készen álljak arra az eshetőségre, ha valaki esetleg egy autót ajánlana nekem. Karrierem ezen szakaszában határozottan szívesebben folytatnám együléses autókban, mint GT- vagy sportautókban a pályafutásomat.”

 

Felmerül a kérdés azonban, hogy egyáltalán hogyan szerette volna Merhi megkapni a Manor ülését, miközben saját bevallása szerint a GP2-t sem tudja megfizetni, ahogy a Super Formulát sem tartja járható útnak: „Nem hiszem, hogy lennének lehetőségeim Japánban, ahogy azt sem tudom elképzelni, hogy a GP2-ben versenyezzek, hiszen nem áll rendelkezésemre az ehhez szükséges költségvetés. De ennél többet nem igazán tudok mondani.”

Merhi tavaly egyébként úgy nyilatkozott, hogy szívesebben versenyezne a GP3-ban, mint hogy harmadik számú pilóta legyen egy F1-es csapatnál úgy, hogy ténylegesen nem viheti pályára az autót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: