DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo örül az ultralágy abroncsoknak

Daniel Ricciardo szerint az ultalágy abroncsok bevezetése jót fog tenni az F1-es mezőny számára, eddig ugyanis nagyon elégedett az új keverékkel – ahogyan összességében a Red Bull-lal is.

A Pirelli 2016-ban egy új gumikeveréket, az ultralágy abroncsot veti be a versenyhétvégéken ötödik választható típusként – az új gumikat elsősorban utcai pályákon használják majd a pilóták. Daniel Ricciardo a szezon előtti teszt második napján a második pozíciót érte el az új keverékkel, és úgy érzi, eddig nem lehet oka panaszra.

 ricciardo



„Úgy tűnt, mint egy új lépés a szuperlágyak csúcsán, és úgy viselkedett, mint egy lágyabb keverék, szóval ez jó” – mondta az ausztrál. „Következetes volt, és csak egy kicsivel több tapadásra lehet számítani tőle. Nem volt semmi furcsaság, nincs mi miatt aggódnunk, és az ultralágy gumi egy jó kis lépés volt. Nem releváns az olyan helyeken, ahol a pálya hideg, de most arról szólt a dolog, hogy feltegyük és megértsük a működését.”

A Red Bull pilótája produktív teljesítményt nyújtott eddig, és bízik benne, hogy csapattársa folytatja ezt a munkát, és még több adatot tudnak gyűjteni annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljenek a szezonnyitóra. „Az új autóban már 200 kör van, és Danyiil Kvjat mehet vele tovább. Nagyon rendben van a hangulat nálunk, mindenkiben jó érzések vannak. Senki nem vár tőlünk csodát, de úgy gondolom, Ausztráliára el kell érnünk, hogy pozitív helyzetbe kerüljünk. Itt-ott voltak gyermekbetegségek, de semmi drámai dolog, az autó ígéretesnek tűnik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: