DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Nem mindenki akar nagycsapat lenni

Az F1-ben számos istálló és versenyző küzd hiába a saját maga elé kitűzött irreális célokkal: a tavaly ilyenkor hamvaiból feltámadó kiscsapat viszont nem tör a csúcsra – persze elvárások azért vannak.

A megújult Manor istálló versenyzési igazgatója, a korábban 34 éven át a McLarennél dolgozó Dave Ryan az Autosport kérdésére nem csupán az első tesztnapot értékelte, hanem általánosságban a csapat helyzetét is, valamint hangsúlyozta, hogy reálisan látják saját helyzetüket, illetve saját helyüket a királykategóriában:

„Szeretnénk egy őszinte, szolid csapat lenni, ezt építjük most” – kezdte a John Booth és Graeme Lowdon távozása után az istállóhoz érkező brit szakember. „Szeretnénk azt hinni, hogy egy jó középcsapat válhat belőlünk, sőt idővel egy igazán erős középcsapat, egy igazán erős független istálló.”

manor_barcteszt_cs



„Mindig függetlenek leszünk, szóval azt hinni, hogy ebben a világban képesek lehetünk felvenni a versenyt a Mercedesszel, kissé elrugaszkodott a valóságtól. Azt viszont kitűzhetjük célul magunk elé, hogy a legjobb független csapat legyünk. Messze a legkisebb istálló a miénk, rengeteg dolgot magunknak kell megcsinálnunk, de emellett persze kívülről is kapunk néhány dolgot.”

A Manor tehát nem tör a csúcsra, a vivere contentus parvo vezérlőelvét követve szeretné megtalálni az őt megillető helyet: „Sosem leszünk nagycsapat, de nem is akarunk az lenni. Kiscsapat maradunk, de szeretnénk hatékonyak lenni, s mindent kihozni abból, amink van. Ez a célunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: