DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bianchi-gokarttal Európa versenypályáin

A 2014-es Japán Nagydíjon elszenvedett balesete következtében tavaly nyáron elhunyt F1-es pilóta édesapja fiatal versenyzőket akar támogatni fia emlékére – de a Bianchi név máshol is feltűnik majd.

A tavaly elhunyt francia Formula-1-es pilóta édesapjának, Philippe-nek köszönhetően ismét felbukkan a versenypályákon Jules Bianchi neve. A francia RMC beszámolója szerint Philippe, aki fia emlékét életben tartani akarván nem szakadt el a versenyzés világától, egy piros-fehér, a JB17 „emblémát” magán viselő, s elnevezésével elhunyt fiára emlékező gokartot küld pályára – első ízben rögtön ezen a hétvégén.

bianchi_esernyo_d



„Ez egy szép történet kezdete” – nyilatkozta Philippe Bianchi. „Reményeim szerint ez a gokart nem csupán a francia nemzeti, hanem az Európa-, valamint a világbajnokságon is részt vehet majd. Igazán őszintén szeretnénk, ha Jules jelen lenne a versenypályákon. Emellett egy olyan alapítványt is életre kívánunk hívni, mely próbál segíteni azokon a fiatal versenyzőkön, akik tehetségesek ugyan, de nincsenek meg a kellő lehetőségeik ahhoz, hogy lehessen jövőjük a motorsportban.”

Az elhunyt pilóta édesapja továbbá azt is elárulta, hogy a jelenlegi F1-es pilóták között is több támogatóra lelt mindkét kezdeményezése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: