DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Láthatáron egy újabb testvérharc az F1-ben

Reális esély van rá, hogy Michael és Ralf Schumacher után újra egy testvérpár mindkét tagja eljusson a Formula-1-ig. A Renault-nál most debütáló Jolyon Palmer öccse ugyanis, bár még az út elején jár, de eddig mindent tökéletesen csinál.

A Palmer családból már az apa, Jonathan is F1-es versenyző volt az 1980-as években, most pedig fiai arra törekednek, hogy felülmúlják az ő dobogó nélküli pályafutását. A GP2-es bajnok, 25 éves Jolyont már csak hetek választják el első versenyétől, hiszen ott lesz Melbourne-ben a Renault pilótájaként, de van egy fiatalabb testvére is, aki szintén ugyanezért a célért küzd.

Will Palmer 18 éves és tavaly a Brit F4-es bajnokság megnyerésével rajzolta fel magát a formaautósok legújabb generációjának listájára. Az év végén rangos elismerést kapott az Autosport díjkiosztóján, idénre pedig továbblép a Formula Renault Eurocup és NEC sorozatokba, ezzel egy lépéssel közelebb kerülve ahhoz, hogy apja és bátyja nyomába érjen.

CYcvXLKWwAAjZMp



„Egy álom lenne számomra, ha a Formula-1-ben versenyezhetnék, és a bátyám is ott lenne - ugyan egyelőre ez még egy távolabbi álom” - mondta Will.

Persze több feltételnek is teljesülnie kell még ahhoz, hogy a két Palmer egyszerre a mezőnyben lehessen, így Jolyonnak is meg kellene még ragadnia a mezőnyben jó néhány évig. És mint tudjuk, egy feltörekvő autóversenyző is rengeteg akadályba ütközhet útja során. Egy időre a testvérpár idősebb tagjának pályafutása is veszélybe került, amikor 16 évesen quadozás közben egy fának ütközve súlyos balesetet szenvedett, és többhetes kórházi kezelése során az egyik veséjét is el kellett távolítani.

„Ez a súlycsökkentésnek egy kiváló módja - talán szólnom kellene róla a mérnököknek” - viccelődik ma már a történtekkel Jolyon Palmer.

Hogy a Palmer-gyerekek mindkét tagja eljut-e az F1-ig, és ott versenyezhetnek-e majd egymás ellen is, az még a jövő zenéje, mindenesetre ők lehetnének a hetedik testvérpár, akik eljutnak a királykategóriába. A hét és feledikek egészen pontosan, hiszen az 1950-es években a mezőnyt megjárt Graham és Peter Whitehead féltestvérek voltak. Legutóbb a két Schumachert láthattuk ebben a szerepben, előttük pedig Teo és Corrado Fabi mondhatták magukat mindketten F1-es pilótának, noha ők sohasem voltak a pályán egyazon futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: