DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bővülni fog a Renault létszáma

Az enstone-i csapatnál jelenleg alig több mint feleannyian dolgoznak, mint a legnagyobbaknál. A Renault 160 új embert akar más F1-es istállóktól elcsábítani két éven belül.

A Renault a Lotus istálló megvásárlásával tért vissza a Formula-1-be – az enstone-i alakulat utolsó éveiben meglehetősen rosszul állt anyagilag, amit szakemberek elbocsátásával igyekezett egyensúlyozni. Így a franciák gyári csapata is alacsonyabb létszámú gárdát örökölt meg. Céljuk az, hogy a következő két évben bővüljenek.

„Egyelőre nagyon kevés új emberrel gyarapodtunk” – árulta el Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató az Autosport lapnak. „Biztosak akarunk lenni abban, hogy jó munkaerőt toborzunk, a jó munkaerő pedig általában nem szerezhető meg túl hamar. Néha fél évet, egy évet is várni kell.”



„Most 490 ember dolgozik Enstone-ban. A terv az, hogy 650-re növeljük a számukat 2017 végére” – számszerűsített a francia szakember. Egyébként ez a cél is elmarad a fő csapatoktól. „A legnagyobb alakulatoknál 800 ember dolgozik. Úgy gondolom, felvehetjük ellenük a versenyt – most a Mercedesről, Red Bullról beszélek – 650 enstone-i munkatárssal. Ez úgy érhető el, hogy sok tevékenységet megosztunk Viry és Enstone között. Hiszünk abban, hogy így kevesebb dolgozóval is egy szinten lehetünk a többiekkel.”

A Mercedeshez hasonlóan a Renault versenycsapata és motorrészlege is külön főhadiszállást kap. Ami a Viry-Chatillonban dolgozó létszámot illeti, Abiteboul szerint nem szenvednek hiányt. „Az igazat megvallva több mint elég erőforrásunk van Viryben. Tudom, hogy egyesek elképzelése a Red Bull által mondott dolgok alapján az volt, hogy nincs elég erős hátterünk. Számos embert kellett toboroznunk az új szabályrendszer bevezetésekor. A probléma az új, egyetemről frissen érkezett embereknél az, hogy edzeni kell őket. Most végeztünk a kinevelésükkel, felvették a tempót, motiváltak az új projekt miatt, és minden szükségessel rendelkeznek, hogy elvégezzék a munkát, amelyet el kell végeznünk” – mondta Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: